Temat: OPEN FINANCE – KONTO OPEN – OPEN KANT
A regulamin czytałeś przed podpisaniem umowy o konto ? (
http://openonline.pl/static/dokumenty/Regulamin_promoc... )
1. Nie ma tam mowy, że nagroda będzie dostarczona w takim kolorze, jak na fotografii na stronie - zdjęcie może być poglądowe, przedstawiające model aparatu, o którym mowa w warunkach promocji. Regulamin mówi o nagrodzie w postaci aparatu fotograficznego Fujifilm AV110, a nie aparatu fotograficznego Fujifilm AV110 w kolorze różowym. Jeśli zależało Ci na konkretnym kolorze trzeba było ustalić dostepność takiego towaru podczas rozmowy z konsultantem w trakcie zamawiania nagrody.
2. Jeśli przegapiłeś ten fakt, zgodnie z punktem VI.10 regulaminu mogłeś rozwiązać umowę i bez ponoszenia kosztów zwrócić nagrodę, nie zostałbyś wtedy obciążony opłatami wynikającymi z niespełnienia warunków promocji.
3. Zawsze a tym bardziej, jeśli czujesz się oszukany przez OF, możesz zgodnie z punktem VII.1 regulaminu złożyć reklamację i domagać się mozliwości zwrotu nagrody i rozwiązania umowy o prowadzenie konta bez ponoszenia jakichkolwiek dodatkowych kosztów. IMHO bank odrzuci taką reklamację, jako niezasadną w związku z zapisem w punkcie VIII.2 regulaminu "Niniejszy Regulamin jest
JEDYNYM dokumentem określającym
SZCZEGÓŁOWE zasady promocji", a jak domniemam aparat Fujifilm AV110 otrzymałeś. Nie różowy ? Gdzie jest napisane, że będzie różowy ?
Według mnie niezaznajomienie się z regulaminem promocji nie jest powodem, by nie polecać jakiejś firmy i sugerować, że Cię oszukała.
Dla jasności - z Open Finance nie mam nic wspólnego, mój post wynika z oceny opisanej przez Ciebie sytuacji.