konto usunięte
Temat: 1 raz w Tajlandi - troszkę pytań
Witam,2 dni temu znalazłem dobrą ofertę połączenia do Tajlandii i postanowiłem z moją partnerką wybrać się na 2 tygodnie.
Czytam praktycznie cały czas o Tajlandii i z każdą chwilą coraz bardziej mi się podoba ;)
Niestety nie znalazłem odpowiedzi na parę pytań, na które prosiłbym was forumowiczów byście mogli mi odpowiedzieć:
Może na wstępie powiem, mamy po 20 lat jesteśmy studentami. Jedzieimy tam by poznać kulturę i dużo zwiedzić. Nie lubimy wylegiwania się na plaży natomiast ja bardzo przepadam za nurkowaniem.
1. Czy warto noclegować w Bangkoku ?
Bo pomyślałem że pierwsze 2-3 dni byśmy nocowali w Bangkoku a później jeżdzili bo Tajlandii.
2. Jakie są ceny nurkowań w Tajlandii i gdzie są najlepsze miejsca.
3. Czy warto jechać do krajów sąsiadujących z Tajlandia (i jakie byłyby koszty wiz)
4. Mój tata był jakieś 8-10 lat temu w Tajlandii (niestety nie mam teraz z nim kontaktu), i mówił że można przywieźć sobie dużo ubrań za rozsądne ceny. Wiem również że Nike ma tam Hurtownie. Czy są jakieś targi lub specjalne miejsca gdzie nawet pracownicy sprzedają część rzeczy z hurtowni (sam mam buty Nike właśnie z tamtad)
5. Ile dziennie przeznaczyć na wydatki w Tajlandii (Chcemy chodzić po muzeach ale również czasem nurkowanie i pobawić się wieczorem - choć nie wiem jak to będzie bo o Pattayi słyszałem dosyć słabe opinie
6. Czy jest ciężko przyzwyczaić się do sposobu jazdy w Tajlandii (nie chodzi o ruch lewostronny ale również o ich zachowanie na drodze)
Będę bardzo wdzięczny za udzielone informacje,
pozdrawiam ;)