konto usunięte
Temat: Silne pragnienie rozkoszy
Silne pragnienie rozkoszyOd czasu do czasu pojawia się u mnie pragnienie rozkoszy. Pojawia się najpierw na poziomie pół-uświadomionym, jako pewne delikatne, ale lekko "niewygodne" odczucie w rejonie klatki piersiowej. W końcu zauważam je, rozpoznaję i staję się go w pełni świadomy. Jest przecież dobrze mi znajome, ale nigdy nie wiem, kiedy się pojawi. Następnie czuję je na twarzy - trudno opisać to odczucie. Twarz staje się jakby mniej ekspresyjna, nieruchoma. Czuję, jak to delikatne pragnienie powoli rozchodzi się po całym moim ciele...
Wtedy włącza się moja wyobraźnia. Jest już za późno. Walka staje się wtedy bardzo ciężka. Rozgrywa się ona w moim umyśle, w przestrzeni wyobraźni. Czuję, że jestem wewnętrznie targany sprzecznymi siłami. Czuję, że muszę coś zrobić, ale nie wiem jeszcze, co. Nie chcę podjąć decyzji. Mam mieszane uczucia. Czuję się lekko zdezorientowany. Najchętnie chciałbym się od tego uwolnić, gdyż to silne pragnienie nie pozwala mi jasno myśleć o czymkolwiek innym. Nie chcę się temu poddać, bo wtedy tracę kontrolę nad sobą do pewnego stopnia i pozwalam silnym instynktom dojść do głosu, co z jednej strony jest kuszące, ale z drugiej trochę zwierzęce, a ja nie chcę myśleć o sobie, jako o zwierzęciu - tak bardzo chcę zachować moje wyobrażenie człowieczeństwa.
Wszystko, czego wtedy pragnę, to dotykać i być dotykanym - tak po prostu, gdziekolwiek - bo w tym momencie droga do stref erogennych jest jeszcze bardzo daleka! Na zewnątrz prawie nic nie widać, trudno byłoby się zorientować, co się może ze mną dziać wewnątrz. Na zewnątrz mogę wydawać się poważny, skupiony. Zmienia mi się oddech, jest jakby cięższy...
Mieliście podobne odczucia?
Jak rodzi się to silne pragnienie intensywnej rozkoszy? Co je inicjuje? Jak się ono rozwija w naszym umyśle?
Bartek Woźniak edytował(a) ten post dnia 29.08.10 o godzinie 18:40