konto usunięte

Temat: Wydawnictwo szuka programistów-autorów artykułów

Redakcja portalu Software.com.pl szuka osób, które znają się na szeroko pojętej tematyce programowania i są związane zawodowo z branżą IT; mamy na myśli ludzi z pasją, kochających swoją pracę, którzy chcieliby od czasu do czasu podzielić się z innymi swoją wiedzą i doświadczeniem, pisząc dla naszego portalu artykuły. Interesują nas głównie teksty, dotyczące zagadnień technicznych lub tutoriale np. o Delphi, C++, Javie, PHP i Visual Studio 2010. Osoby, które chciałyby podjąć się tego zadania (kierując się inną motywacją niż finansowa :) ) lub chcą uzyskać więcej informacji prosimy o kontakt na adres monika.subda@software.com.pl

konto usunięte

Monika Subda:
Osoby, które chciałyby podjąć się tego zadania (kierując się inną motywacją niż finansowa :) )

Znaczy się nie płacicie??

konto usunięte

Szymon G.:
Monika Subda:
Osoby, które chciałyby podjąć się tego zadania (kierując się inną motywacją niż finansowa :) )

Znaczy się nie płacicie??

Oh, znalazłem informacje w innym miejscu, że nie.

Szanowna Pani Moniko, proponuję iść do liceum i tam szukać "pasjonatów za darmochę"...
Choć myślę, że i tam będzie teraz ciężko :D

konto usunięte

Witam Panów,

nie przewidujemy zapłaty za artykuły, jednak zawsze jesteśmy chętni na wymianę barterową.

Chciałabym także wspomnieć, że najnowszy numer magazynu Software Developer's Journal jest dostępny całkowicie nieodpłatnie pod adresem

http://sdjournal.org/magazine/1258-java-server-faces-2-0

Zainteresowanych serdecznie zapraszam.
Piotr Głudkowski

Piotr Głudkowski Rzucam się na
wszystko to, co jest
ciekawe i wymaga
rusze...

nie przewidujemy zapłaty za artykuły,

Koniec świata.
Szukam osoby - najlepiej pasjonatki z dużym doświadczeniem - która będzie codziennie robiła mi śniadanko: w dni powszednie o 07:50, w niedziele i święta o 9:00.
Nie przewiduję zapłaty za śniadanka, natomiast możliwa jest wymiana barterowa - forma i zakres do uzgodnienia.

Kurczę, ale fajnie by było :)Piotr Głudkowski edytował(a) ten post dnia 28.07.10 o godzinie 18:07

Najbardziej ciekawa jest ta "wymiana barterowa" z Panią Moniką... Chyba się skuszę :P
Adam Woźniak

Adam Woźniak software architect
and developer

Andrzej Kosela:
Najbardziej ciekawa jest ta "wymiana barterowa" z Panią Moniką... Chyba się skuszę :P

Ta, jasne. Od lat wiadomo, że w internecie nie ma kobiet.
To nie żadna Monika, tylko jakiś Marian albo Maniek.
Tomasz J.

Tomasz J. Właściciel swojego
życia :)

Pani Moniko, pytam całkowicie poważnie i bez ... podtekstów
tudzież udowadniania ,,mojszej prawdy".

W jakiej formie i jakiego rodzaju bartery miały/mogą mieć
miejsce w zamian za publikację artykułu lub cyklu artykułów?

Myślę że to ostudziło by trochę emocje i wyjaśniło
stanowisko Pani pracodawcy (stąd postanowiłem zadać to pytanie
publicznie).

konto usunięte

A ja stawiam 10:1, ze pani Monika juz sie nie odezwie w tym temacie ;)
Karol Z.

Karol Z. Programista,
elektronik

Adam Michalski:

No, nie przesadzajmy. :)

---
Tak ad' rem, żeby bronić trochę Panią Monikę: Myślę że za free nikt nikomu nie każe pisać, specjalnie, artykułu do gazety.Mogło się zdarzyć, że ktoś "popełnił" jakiś mniej lub bardziej mądry referat, który został napisany wcześniej, na przykład na zaliczenie, a mógłby wykorzystać do wysłania do czasopisma. I tak zalega na dysku,a może się przydać nie tylko autorowi do zaliczenia, ale i komuś innemu do pracy.

Ja, osobiście, pochwalam taką inicjatywę. Nie wszystko trzeba liczyć w $$$. No, jasne, kasiorka jest najlepszą formą rozliczenia, ale nie rozpętujmy burzy, tym bardziej, że Pani Monika oferuje inną formę rozliczenia(w sumie sam fakt zaistnienia jako autor publikacji daje +5 punktów do reklamy, również za darmo). Tym bardziej że Software jest teraz rozprowadzany za free. I tak na koniec: kto z Was nie czytywał (ale tak z ręką na sercu! ;) ), czasem, artykułów w Software, nie korzystał z nich? Bo ja na wyrywki, ale czasem pobieram PDFy i korzystam.
Wiedzą wypada się dzielić.
Karol Z.

Karol Z. Programista,
elektronik

Monika Subda:
Witam Panów,
(...)
Zainteresowanych serdecznie zapraszam.

Widzę, że w tym temacie sporo o urządzeniach mobilnych, programowaniu. (Testowanie aplikacji mobilnych, aplikacje na BlackBerry - heh, jakieś półtora roku temu potrzebowałem ;) teraz RAPC ma nieco mniej tajemnic przede mną :) ).

konto usunięte

Chciałam niektórych Panów przywołać do porządku. Myślałam, że swoją ofertę adresuję do poważnych ludzi, ale widzę, że dyskusja prowadzona na tym forum zeszła na bardzo niski poziom.

Odnośnie szczegółów, dotyczących wymiany barterowej z portalem - a nie ze mną - proszę kontaktować się na e-mail monika.subda@software.com.pl.

P.S. Żeby zaspokoić Waszą ciekawość dodam, że jestem kobietą i potrafię korzystać z internetu ;)

Monika Subda:
Chciałam niektórych Panów przywołać do porządku. Myślałam, że swoją ofertę adresuję do poważnych ludzi, ale widzę, że dyskusja prowadzona na tym forum zeszła na bardzo niski poziom.

Odnośnie szczegółów, dotyczących wymiany barterowej z portalem - a nie ze mną - proszę kontaktować się na e-mail monika.subda@software.com.pl.

P.S. Żeby zaspokoić Waszą ciekawość dodam, że jestem kobietą i potrafię korzystać z internetu ;)

Jak chce Pani poważnie podejść do tematu, to proponuję przemyśleć swoje podejście do tematu wynagrodzenia. W innym wypadku będzie Pani traktowana mało poważnie...

konto usunięte

Jakiekolwiek warunki wynagrodzenia nie upoważniają nikogo do obrażania drugiej osoby. Pana sugestie o "wymianie barterowej" ze mną były po prostu niegrzeczne.

konto usunięte

Adam Michalski:
No to przegrałeś.

Monika Subda:
Jakiekolwiek warunki wynagrodzenia nie upoważniają nikogo do obrażania drugiej osoby. Pana sugestie o "wymianie barterowej" ze mną były po prostu niegrzeczne.

Ja natomiast sądzę, że dopiero prawdziwie niegrzeczna jest Pani "oferta współpracy". Obraża bowiem fundamentalne założenia sprawiedliwości i godziwego wynagradzania za pracę. Ja rozumiem, że dzisiejsza informatyka bazuje w dużej mierze na wykorzystywaniu drugiego człowieka (stąd outsourcingi w Indiach i Polsce itd), ale czym więcej będzie sprzeciwu na takie traktowanie, tym być może sytuacja będzie się poprawiać.

Jak też sama Pani widzi, większość czytających nasze forum ludzi to osoby poważne, oczekujące poważnego traktowania. Proszę więc o przemyślenie swojej postawy zanim drugi raz napisze Pani tutaj kolejne fascynujące i ciekawe oferty współpracy...Andrzej Kosela edytował(a) ten post dnia 30.07.10 o godzinie 14:38

konto usunięte

Andrzej Kosela:
Monika Subda:

Ja natomiast sądzę, że dopiero prawdziwie niegrzeczna jest Pani "oferta współpracy". Obraża bowiem fundamentalne założenia sprawiedliwości i godziwego wynagradzania za pracę. Ja rozumiem, że dzisiejsza informatyka bazuje w dużej mierze na wykorzystywaniu drugiego człowieka (stąd outsourcingi w Indiach i Polsce itd), ale czym więcej będzie sprzeciwu na takie traktowanie, tym być może sytuacja będzie się poprawiać.

Jak też sama Pani widzi, większość czytających te forum ludzi to osoby poważne, oczekujące poważnego traktowania. Proszę więc o przemyślenie swojej postawy zanim drugi raz napisze Pani tutaj kolejne fascynujące i ciekawe oferty współpracy...
Przesadzasz. I to grubo. Mówisz tak jak by ci narzucono coś i nie chciano zapłacić. Z twoim podejściem coś takiego jak OpenSource w ogóle nie powinno istnieć. Propozycja była tylko propozycją, nie było przymusu aby sie do niej w jakikolwiek sposób ustosunkować. A to co się stało w tym wątku jest żenujące i uwłacza dorosłym, wykształconym ludziom.
Tomasz Kaczanowski

Tomasz Kaczanowski Ot, programista

Tomek P.:
Przesadzasz. I to grubo. Mówisz tak jak by ci narzucono coś i nie chciano zapłacić. Z twoim podejściem coś takiego jak OpenSource w ogóle nie powinno istnieć. Propozycja była tylko propozycją, nie było przymusu aby sie do niej w jakikolwiek sposób ustosunkować. A to co się stało w tym wątku jest żenujące i uwłacza dorosłym, wykształconym ludziom.

Sądzę, że chodzi o coś innego. Moim zdaniem niegrzeczne jest podawanie oferty, w której nie ma konkretów (tak samo jak oferty pracy), a pytania zbywane są informacją, że trzeba się skontaktować prywatnie. Albo jest oferta publiczna, albo otwarta. Zresztą prywatnie często jest podobnie, dostajesz list z propozycją np pracy, po pytaniu o szczegóły - prosba o zadzwonienie, bo inaczej nie poda.

Tomek P.:
Andrzej Kosela:
Monika Subda:

Jak też sama Pani widzi, większość czytających te forum ludzi to osoby poważne, oczekujące poważnego traktowania. Proszę więc o przemyślenie swojej postawy zanim drugi raz napisze Pani tutaj kolejne fascynujące i ciekawe oferty współpracy...
Przesadzasz. I to grubo. Mówisz tak jak by ci narzucono coś i nie chciano zapłacić. Z twoim podejściem coś takiego jak OpenSource w ogóle nie powinno istnieć.

No to chyba niezbyt rozumiesz idee Open Source. Nawet taki idealista jak Stallman nie zgodziłby się z Tobą.

Następna dyskusja:

szkolenie C++ od podstaw - ...

Wyślij zaproszenie do