Magdalena J.

Magdalena J. Dyrektor
Zarządzający, branża
stomatologiczna

Temat: katastrofa w Smoleńsku

Marcin L.:
Pani Doroto, ale co w tym dziwnego? Jak ja jadąc do klienta zginę w wypadku, moja rodzina i przyjaciele też w rocznicę będą się gromadzić nie na cmentarzu, a przy wejściu do budynku, w którym miałem biuro ;)

Pisze Pan tak, jakby 10 kwietnia 2010 zginął nic nie znaczący Kowalski. Przypomnę listę:

Prezydent Lech Kaczyński
Małżonka prezydenta Maria Kaczyńska
ostatni prezydent RP na Uchodźstwie Ryszard Kaczorowski
Wicemarszałek Sejmu Krzysztof Putra
Wicemarszałek Sejmu Jerzy Szmajdziński
Wicemarszałek Senatu Krystyna Bochenek
Władysław Stasiak Szef Kancelarii Prezydenta
Aleksander Szczygło szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego
Paweł Wypych z Kancelarii Premiera
Mariusz Handzlik z Kancelarii Prezydenta
Wiceminister Spraw Zagranicznych Andrzej Kremer
Wiceminister Obrony Narodowej Stanisław Komorowski
Wiceminister Kultury Tomasz Merta
Szef Sztabu Generalnego WP Franciszek Gągor
Sekretarz Generalny Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa Andrzej Przewoźnik
Prezes Stowarzyszenia Wspólnota Polska Maciej Płażyński
Dyrektor Protokołu Dyplomattycznego Mariusz Kazana
Posłowie:
Lepszek Deptuła (PSL)
Grzegorz Dolniak (PO)
Grażyna Gęsicka (PiS)
Przemysław Gosiewski (PiS)
Sebastian Karpiniuk (PO)
Izabela Jaruga-Nowacka (Lewica)
Zbigniew Wassermann (PiS)
Aleksandra Natalli-Świat (PiS)
Arkadiusz Rybicki (PO)
Jolanta Szymanek-Deresz (Lewica)
Wiesław Woda (PSL)
Edward Wojtas (PSL)

Senatorowie:
Janina Fetlińska (PiS)
Stanisław Zając (PiS)

Osoby Towarzyszące:
Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski
Prezes NBP Sławomir Skrzypek
Prezes IPN Janusz Kurtyka
Kierownik Urzędu do spraw Kombatantów i Osób Represjonowanych Janusz Krupski
Prezes Naczelnej Rady Adwokackiej Joanna Agatka-Indecka
Doradca prezydenta Jan Krzysztof Ardanowski
Kapelan prezydenta Roman Indrzejczyk
Barbara Mamińska z Kancelarii Prezydenta
Zofia Kruszyńska-Gust z Kancelarii Prezydenta
Izabela Tomaszewska z Kancelarii Prezydenta
Katarzyna Doraczyńska z Kancelarii Prezydenta
Dariusz Gwizdała z Kancelarii Prezydenta
Jakub Opara z Kancelarii Prezydenta
Kanclerz Orderu Wojennego Virtutti Militari, generał brygady Stanisław Nałęcz-Komornicki
Członek Kapituły Orderu Wojennego Virtutti Militari podpułkownik Zbigniew Dębski
prezes Światowego Związku Żołnierzy AK Czesław Cywiński
ksiądz Ryszard Rumianek, rektor Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego
prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego Piotr Nurowski
Anna Walentynowicz
Janina Natusiewicz-Miller
Janusz Zakrzeński
Adam Kwiatkowski
Marcin Wierzchowski
Maciej Jakubik
Tadeusz Stachelski
Dariusz Jankowski

Kancelaria Prezydenta:

Marzena Pawlak
lekarz prezydenta Wojciech Lubiński
tłumacz języka rosyjskiego Aleksander Fedorowicz

ordynariusz polowy Wojska Polskiego, ksiądz generał Tadeusz Płoski
prawosławny ordynariusz Wojska Polskiego, arcybiskup Miron Chodakowski
ewangelickie duszpasterstwo polowe – ksiądz pułkownik Adam Pilch
Ordynariat Polowy Wojska Polskiego – ksiądz podpułkownik Jan Osiński
sekretarz generalny Związku Sybiraków Edward Duchnowski
ksiądz prałat Józef Gostomski
prezes stowarzyszenia Parafiada ksiądz Józef Joniec
kapelan warszawskiej Rodziny Katyńskiej ksiądz Zdzisław Król
kapelan Federacji Rodzin Katyńskich ksiądz Andrzej Kwaśnik

kombatanci:

Tadeusz Lutoborski
prezes Polskiej Fundacji Katyńskiej Zenona Mamontowicz-Łojek
prezes Komitetu Katyńskiego Stefan Melak
Wiceprzewodniczący Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa Stanisław Mikke
Bronisława Orawiec-ęłęóRössler
Katarzyna Piskorska
prezes Federacji Rodzin Katyńskich Andrzej Sariusz-Skąpski
Wojciech Seweryn
Leszek Solski
Fundacja Golgota Wschodu Teresa Walewska-Przyjałkowska
Gabriela Zych
Ewa Bąkowska
Anna Borowska
Bartosz Borowski
Dariusz Malinowski

przedstawiciele sił zbrojnych RP:

Dowódca Operacyjny Sił Zbrojnych generał Bronisław Kwiatkowski
Dowódca Sił Powietrznych RP generał broni Andrzej Błasik
Dowódca Wojsk Lądowych RP generał dywizji Tadeusz Buk
Dowódca Wojsk Specjalnych generał dywizji Włodzimierz Potasiński
Dowódca Marynarki Wojennej generał Andrzej Karweta
Dowódca Garnizonu Warszawa generał brygady Kazimierz Gilarski

funkcjonariusze BOR:

Jarosław Lorczak
Paweł Janeczek
Dariusz Michałowski
Piotr Nosek
Jacek Surówka
Paweł Krajewski
Artur Francuz
Marek Uleryk

Tu nie chodzi o to, gdzie kto mieszkał i gdzie ma grób. Tu chodzi o symbolikę. Tam zginęła cała polska elita...i ludzie mają prawdo domagać się prawdy w sprawie wyjaśnienia tej katastrofy. Wszystkim od manipulowania faktami, dziękujemy...Magdalena Malgorzata J. edytował(a) ten post dnia 10.03.11 o godzinie 22:44
Marcin L.

Marcin L. Trade Finance RM

Magdalena Malgorzata J.:

Pisze Pan tak, jakby 10 kwietnia zginął nic nie znaczący Kowalski.
Proszę Pani, nie uchwyciła Pani istoty wypowiedzi mej, a chodziło w niej o to, że ból po stracie bliskiej osoby i sposób przeżywania tego bólu nie ma nic wspólnego z funkcją, jaką osoba ta pełniła.

Co zresztą widać po rodzinach prawie wszystkich wymienionych przez Panią ofiar katastrofy - oni swoją żałobę przeżywają przy grobach bliskich, zamiast robić polityczne szopki w centrum stolicy.
Marcin L.

Marcin L. Trade Finance RM

Magdalena Malgorzata J.:

Wszystkim od manipulowania faktami, dziękujemy...

A propos manipulowania faktami:

Ceterum censeo: w zamian za informację o tym, kto jest prokuratorem generalnym, obiecała mi Pani podać źródło informacji o publikacjach izraelskich gazet na temat katastrofy smoleńskiej. Informację o prokuratorze Pani napisałem, na źródło natomiast dalej czekam.
Dominik A.

Dominik A. Badam nowe ścieżki.

Magdalena Malgorzata J.:

Pisze Pan tak, jakby 10 kwietnia 2010 zginął nic nie znaczący Kowalski. Przypomnę listę:
.
.
.
Tu nie chodzi o to, gdzie kto mieszkał i gdzie ma grób. Tu chodzi o symbolikę. Tam zginęła cała polska elita...i ludzie mają prawdo domagać się prawdy w sprawie wyjaśnienia tej katastrofy. Wszystkim od manipulowania faktami, dziękujemy...Magdalena Malgorzata J. edytował(a) ten post dnia 10.03.11 o godzinie 22:44

Pani Magdo, lista jest powszechnie znana.

Natomiast comiesięczne występy na Krakowskim Przedmieściu firmowane przez JK NIKOMU chwały nie przynoszą.
Marcin F.

Marcin F. Turn on, tune in,
drop out

Magdalena Malgorzata J.:

Prezydent Lech Kaczyński

Oj chyba nie tylko.... zginął.... cały zapas ;>

"- W związku z informacjami, jakie pojawiły się w mediach, dotyczącymi zakupionego przez Gospodarstwo Pomocnicze Kancelarii Prezydenta RP alkoholu informujemy, że alkohol w małych opakowaniach zakupiony został na potrzeby cateringu samolotowego zgodnie z obowiązującymi standardami na pokładach samolotów - podała w oświadczeniu opublikowanym na swych stronach internetowych Kancelaria Prezydenta."
Magdalena J.

Magdalena J. Dyrektor
Zarządzający, branża
stomatologiczna

Marcin F.:
"- W związku z informacjami, jakie pojawiły się w mediach, dotyczącymi zakupionego przez Gospodarstwo Pomocnicze Kancelarii Prezydenta RP alkoholu informujemy, że alkohol w małych opakowaniach zakupiony został na potrzeby cateringu samolotowego zgodnie z obowiązującymi standardami na pokładach samolotów - podała w oświadczeniu opublikowanym na swych stronach internetowych Kancelaria Prezydenta."

Mówi Pan o tym Prezydencie ?

http://www.youtube.com/watch?v=g8N_EG7jJ5U
Marcin F.

Marcin F. Turn on, tune in,
drop out

Magdalena Malgorzata J.:

Nie Panno Magdaleno. O tamtym.

konto usunięte

Marcin F.:
Magdalena Malgorzata J.:

Nie Panno Magdaleno. O tamtym.
z 254 na 251 osób nam zeszło hmmm.
Magdalena J.

Magdalena J. Dyrektor
Zarządzający, branża
stomatologiczna

Na dzisiaj planowany był test na TU 154M, związany z wyjaśnieniem katastrofy smoleńskiej. Nagle Rosja w tym samym dniu wydała komunikat, że: "Rosja zawiesza użytkowanie Tu-154M; "zbyt awaryjne"". W Polsce test się nie odbywa. Komentarza ze strony polskiej również brak, dlaczego test się nie odbędzie.

Prokuratura zaniemówiła?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosja-zawiesza-...
Jarosław R.

Jarosław R. Pragmatyczny
Idealista

Magdalena Malgorzata J.:
Na dzisiaj planowany był test na TU 154M, związany z wyjaśnieniem katastrofy smoleńskiej. Nagle Rosja w tym samym dniu wydała komunikat, że: "Rosja zawiesza użytkowanie Tu-154M; "zbyt awaryjne"". W Polsce test się nie odbywa. Komentarza ze strony polskiej również brak, dlaczego test się nie odbędzie.

Prokuratura zaniemówiła?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosja-zawiesza-...
Nie no, przecież to są kpiny w żywe oczy z ludzi, którzy ufają Rosji, ufają rządowi w tej sprawie.
Tusk się pewnie znowu do szafy schowa...
Magdalena J.

Magdalena J. Dyrektor
Zarządzający, branża
stomatologiczna

Dzisiaj muszę się odnieść do pewnej bardzo istotnej informacji.
Aż dziw bierze, że informacja ta przeszła niezauważona i nie została przytoczona na forum. Przez blisko tydzień czasu, toczono ze mną zażarte boje, iż jestem w błędzie i odrzucam wiadomość wszechwiedzącej TVN48, na temat kłótni Gen Błasika z Kpt Protasiukiem.

Nie dalej niż dwa tygodnie temu, media a zwłaszcza TVN48 i Onet.pl z częstotliwością kilkunastu minut informowały o "sensacyjnym" odkryciu taśmy, na której to widać, iż Gen Błasik kłóci się z Kpt Protasiukiem. Nawet znaleźli anonimowego świadka (dobre sobie!!!), który miał to potwierdzić. Najśmieszniejsze w tym jednak było to, że ów anonimowy świadek, co innego zeznał dla TVN48 a co innego w Prokuraturze...

Dzisiaj Prokuratura oświadcza: "Oględziny filmu z Okęcia z 10 kwietnia 2010 r. nie ujawniły kadrów, z których można byłoby wysnuć wniosek o rzekomej kłótni Dowódcy Sił Powietrznych gen. Andrzeja Błasika z dowódcą Tu-154 kpt. Arkadiuszem Protasiukiem. Kończąc jednocześnie śledztwo w wątku ujawnionym przez TVN24.

Jeszcze jeden FAKT, zasługuje w tym wszystkim na podkreślenie.
W mianowicie. W momencie ogłoszenia tej "sensacyjnej" wiadomości, którą dzisiaj można najzwyczajniej w świecie uznać, KŁAMSTWEM TVN24, nie wstydzono się podać źródła tej sensacji. Nazwisko iście "bystrgo" Reportera TVN24 było wówczas wymieniane kilkadziesiąt razy dziennie. A przy dzisiejszym dementi, można jedynie przeczytać, za Onet.pl: "Według mediów na nagraniu bez dźwięku miała zostać utrwalona emocjonalna rozmowa gen. Błasika i kpt. Protasiuka"

Aż tak ciężko przyznać się jawnie do błędu TVN24 i równie często o tym informować opinię publiczną, jak w dniu kiedy oznajmiono światu tą "sensacyjkę" wyssaną z palucha? Dzisiaj TVN24 ukrywa się pod ogólnym pojęciem mediów? Wstyd i tyle!

A teraz o komentarz poproszę:
- Pana Bartłomieja Usydusa
- Pana Marcina Firląga
- Pana Macieja Piechockiego,

Panowie, jeszcze dwa tygodnie temu chcieliście mi przegryźć gardło, za to że nie chciałem wierzyć w te TVN-owskie sensacyjki i broniłam Gen. Błasika.

Dzisiaj ja proszę o komentarz i oddaję pałeczkę.
Bartłomiej Usydus:
nie wiem, jakie sa lemingi. wiem natomiast, że o sprzeczce Błasika i Protasiuka jest głośno od dłuższego czasu.
Potwierdzają to wdowy po pilotach:
--------------------------------------
Marcin F.:
słyszałem, że świadkowie z lotniska mówili o kłótni. i tĘ kłótniĘ widziało wiele osób. Tyle co przecieki.
--------------------------------------
Maciej Piechocki:
Powtórzę: informacje o energicznej wymianie myśli na lini Protasiuk-Błasik krążyły od dawna. Nie są sensacją, zaskakujące mogą być co najwyżej nagrania. Z pewnością śledczych zainteresują (i dobrze), bo jest to jakiś dowód.
Trudno go zbagatelizować.

No, chyba że zwolennicy sPISkowców boją się, że prawda wyjdzie na jaw, co?Magdalena Malgorzata J. edytował(a) ten post dnia 15.03.11 o godzinie 20:23
Bartłomiej Usydus

Bartłomiej Usydus Przepisy Domeny
CentrumHandlowe

Magdalena Malgorzata J.:
A teraz o komentarz poproszę:
- Pana Bartłomieja Usydusa
- Pana Marcina Firląga
- Pana Macieja Piechockiego,

Panowie, jeszcze dwa tygodnie temu chcieliście mi przegryźć gardło, za to że nie chciałem wierzyć w te TVN-owskie sensacyjki i broniłam Gen. Błasika.

prosze wskazać cytat, w którym mówię, że chce Pani przegryźć gardło. w przeciwnym przypadku Pani wypowiedź to kłamstwo i pomówienie i zgodnie z Pani praktyką powinna pani sobie dac 3dniowego bana

czekam na cytat lub oczekuję samozbanowania się przez Panią

później chętnie przejdę do tematau filmu z OkęciaBartłomiej Usydus edytował(a) ten post dnia 15.03.11 o godzinie 20:28
Magdalena J.

Magdalena J. Dyrektor
Zarządzający, branża
stomatologiczna

Czytaj Pan ze zrozumieniem!
To jest moje określenie.
Ja czekam na Pana komentarz w kwestii "kłótni" Gen Błasika z Kpt Protasiukiem.
Żródło swoich wywodów na ten temat, znajdzie Pan od strony 57 tego wątku...

konto usunięte

Magdalena Malgorzata J.:
Aż tak ciężko przyznać się jawnie do błędu TVN24 i równie często o tym informować opinię publiczną, jak w dniu kiedy oznajmiono światu tą "sensacyjkę" wyssaną z palucha? Dzisiaj TVN24 ukrywa się pod ogólnym pojęciem mediów? Wstyd i tyle!

Czy Pani postawiła sobie za moderatorski cel życia: JEDNA MANIPULACJA DZIENNIE???

Pytanie zasadne, ponieważ stwierdziła Pani:
Dzisiaj TVN24 ukrywa się pod ogólnym pojęciem mediów (w domyśle: które przyniosły sensacyjną wiadomość przed dwoma tygodniami).

KŁAMSTWO, Szanowna Pani.

A dlaczego?

Ponieważ TVN24 przypomniała, że to ona w lutym podała inkryminowaną "sensację".
http://www.tvn24.pl/-1,1695949,0,1,nie-znalezli-klotni...
Bartłomiej Usydus

CentrumHandlowe

Magdalena Malgorzata J.:
Czytaj Pan ze zrozumieniem!
To jest moje określenie.

nie interesuje mnie to. prosze o dokładny cytat. Pani nie zrozumiała mojgo "mniej wiecej" i zostałam zbanowany. prawda ?

zatem czekam na cytat, w którym rzekomu chcę Pani przegryźc gardło. Jeżeli nie poda Pani cytatu ani nie da sbie odpoczynku na 3 dni od forum będzie to jawna i jasna deklaracja, że na forum są równi i równiejsi, a Oani traci moralne prawo do bycia moderatorem.

zostałem przez Panią publicznie pomówiony i oczekuję przeprosin oraz kary
Magdalena J.

Magdalena J. Dyrektor
Zarządzający, branża
stomatologiczna

Powtórzę: czytaj pan ze zrozumieniem!.
Oczekuję wypowiedzi w temacie, cytat ma Pan powyżej podany. A o swoich bolączkach z banem, może Pan pisać w wątku do moderatorów.Magdalena Malgorzata J. edytował(a) ten post dnia 15.03.11 o godzinie 20:44
Bartłomiej Usydus

CentrumHandlowe

oto sprawiedliwość a'la PiS
Magdalena J.

Magdalena J. Dyrektor
Zarządzający, branża
stomatologiczna

Maciej Piechocki:
Ponieważ TVN24 przypomniała, że to ona w lutym podała inkryminowaną "sensację".
http://www.tvn24.pl/-1,1695949,0,1,nie-znalezli-klotni...

Odwołałam się do wątków na Onet.pl, gdyż na TVN48 w ogóle przestałam zaglądać.
A skoro Onet.pl jest z grupy ITI, to czemu jasno nie piszą, jak to czynili na koniec lutego, kto był źródłem owej sensacyjki?

A w kwestii dzisiejszego oświadczenia Prokuratury i tego, co Pan wcześniej pisał, coś ma Pan do powiedzenia o rzekomej kłótni Gen Błasika i Kpt Protasiuka ?
Magdalena J.

Magdalena J. Dyrektor
Zarządzający, branża
stomatologiczna

Bartłomiej Usydus:
oto sprawiedliwość a'la PiS

OT PEłowskie zakłamanie!:
Bartłomiej Usydus:
Świadek: gen. Błasik zwymyślał pilota

Jest świadek, który słyszał, jak tuż przed wylotem prezydenckiego Tu-154 dowódca sił powietrznych gen. Andrzej Błasik zwymyślał kapitana samolotu Arkadiusza Protasiuka. Awanturę słyszał chorąży BOR. Ale nie powiedział o niej prokuratorowi - dowiedziała się "Gazeta Wyborcza".

Według oficera BOR, który zna relację chorążego, chodziło o to, że Protasiuk nie chciał lecieć, bo nie miał informacji o sytuacji pogodowej nad lotniskiem w Smoleńsku, a wiedział o pogarszających się warunkach.

- Generał zwymyślał go w wulgarnych słowach. Kazał mu iść do kokpitu i sam meldował prezydentowi samolot gotowy do odlotu. [Chorąży] powiedział, że wyglądało to tak, jakby ten chłopak [Protasiuk] nie chciał lecieć, jakby coś przeczuwał - dodaje rozmówca gazety.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Swiadek-gen-Bla...
Bartłomiej Usydus

CentrumHandlowe

to ma byc cytat, w którym chce Pani przegryźć gardło ?

Następna dyskusja:

Powstanie Warszawskie to "n...

Wyślij zaproszenie do