Magda
Sanchez
Trener Kulturystyki,
Trener Personalny,
Instruktor Fitnes...
Temat: Odżywianie w miejscu pracy
Proponuję kolejny, mam nadzieję, ciekawy temat do dyskusji.Jak odnajdujecie się względem diety w miejscu pracy?
Pytanie zarówno do osób pracujących w biurach i mających tryb pracy siedzącej, jak i do pracowników fizycznych, trenerów w klubach, osób będących po kilka godzin poza biurem, np. wiecznie zabieganych przedstawicieli handlowych, agentów ubezpieczeniowych jeżdżących od klienta do klienta, kierowników/pracowników budów taplających się w błocie, osób wyjeżdżających non stop w delegację, czy takich co pracują przy obsłudze klienta i raczej nie wypada im wtedy tak jeść "od frontu", a nie mają możliwości odejść od stanowiska pracy poza przewidywalną krótką, jedną przerwą w ciągu dnia, etc.
Czy jesteście w stanie wyrobić w sobie odpowiednie nawyki i przestrzegać ich jedząc zdrowo, smacznie i regularnie pomimo piętrzących się papierów na biurku i ciśnienia, że coś jest do zrobienia "na wczoraj"?
Czy nie stresuje Was fakt kiedy Wy poza regulaminową przerwą, dajmy na to półgodzinną, dodatkowo średnio co 3h sięgacie po kolejne posiłki i zajadacie się, a inni w tym czasie są w wirze roboty? Jak reagują Wasi zwierzchnicy na to? Czy nikt się nie czepia?
Zaobserwowałam już dawno, że sporo ludzi żyje w zbyt dużym biegu jedząc cokolwiek i gdziekolwiek bo ciągle COŚ!!!
Jak odnaleźliście się w nowym miejscu pracy w tej kwestii? Czy robiliście swoje czy może jedliście 1 małą przekąskę w ciągu całych 8h, ledwo siedząc i mając problemy z koncentracją, co wiadomo, że raczej negatywnie się przekłada na efektywność z powodu skręcającego z bólu/głodu żołądka i staraliście się nie rzucać w oczy nie zachowując się z perspektywy osób trzecich, dziwnie???
Zapraszam do wymiany doświadczenia w tej materii.