Krzysztof
Michalski
szef strategii,
Multimedia
Consulting
Dariusz T. DariuszTryba.pl
Temat: Postawcie na WIZERUNEK - radzi Mistewicz w "Anatomii władzy"
Krzysztof Michalski:
tylko i wyłącznie WIZERUNEK da sukces w biznesie
Tylko i wyłącznie? :D
Krzysztof
Michalski
szef strategii,
Multimedia
Consulting
Dariusz T.:Na to mi wyglada ze zamiast robić e-MBA powinnismy robić wszyscy i-MBA od "i" jak "imaaaaage". Poza protestem ze tak to wyglada dziko, to silniejsze zwrócenie uwagi na Personal Branding w osiągnięciu sukcesu (WTF sukces to inna sprawa) jest duża, coraz większa. A real osiągnięć, jeśli go nie "opowiemy" schodzi na dalszy plan.
Krzysztof Michalski:
tylko i wyłącznie WIZERUNEK da sukces w biznesie
Tylko i wyłącznie? :D
Marcin Południkiewicz Gotowy na wszystko.
Reality-Show, robić prowokacje i zamieszczać na Youtube?Temat: Postawcie na WIZERUNEK - radzi Mistewicz w "Anatomii władzy"
Krzysztof Michalski:
Aha, nie ma co szukać w księgarniach bo w czasie wokółwyborczym i po reklamie książki rzucili się na nią, i najłatwiej zamówić przez empik.com i odebrać sobie w sklepie po dwóch dniach.
To też jest element kreowania wizerunku poczytnego autora? :-)
Krzysztof
Michalski
szef strategii,
Multimedia
Consulting
Sebastian Musiał:
Krzysztof Michalski:
Aha, nie ma co szukać w księgarniach bo w czasie wokółwyborczym i po reklamie książki rzucili się na nią, i najłatwiej zamówić przez empik.com i odebrać sobie w sklepie po dwóch dniach.
To też jest element kreowania wizerunku poczytnego autora? :-)
Na to mi wygląda bo albo Rzepa albo Dziennik dały fragment ksiązki, akurat ten o polityce miłości niejakiego Donalda Tuska, więc ludziska się rzucili na sceny z życia polityków :)
Krzysztof
Michalski
szef strategii,
Multimedia
Consulting
Marcin Południkiewicz:
Reality-Show, robić prowokacje i zamieszczać na Youtube?
Chyba nie, Mistewicz podaje przepis na własną "opowieść która rozejdzie się wśród ludzi". W sumie nie jest to głupie, bo jakoś tam każdy z nas jest dookreślany jakąś fajną historią o tym lub o owym, jakoś tam każdego z nas określamy sobie, flagujemy go czy jak to określić, to znaczy jakoś przyszywamu mu łatki żeby prościej innym o nim opowiedzieć.
Mistewicz mówi mniej więcej tyle, że można wpłynąć na to, jaka "łatka" zostanie nam przypisana, czy będzie się mówiło o nas
- ciamciaramcia bez szans
czy
- sukinsyn sprawny jak sto pięćdziesiąt, lepiej zejść mu z drogi
Marcin Południkiewicz Gotowy na wszystko.
Wiem, że w rozmowie na forum być może mnie to zdyskredytuje(nawiazywanie do nazizmu itp.), ale pewien nazista był zdania, że nie ważne jak się mówi, tylko by w ogóle się mówiło.I owszem było głośno jak zrobiono masakrę na zjezdzie komunistów w Berlinie.
Beata
Chomątowska
mł.specjalista
dz.księgowości,
Urząd Morski
Niestety z własnego doświadczenia powiem, że coś w tym jest. O książce słyszałam właśnie od kogoś kto mi polecał ją mówiąc "napisz opowieść o sobie" "sprzedaj się" "zadbaj o swoją narrację". Jak słysze słowo narracja to od razu widzę pana Mistewicza tak już mam:) Książkę jego mam zamiar kupić a czy zastosuje się do jego rad, to już zobacze. Tak jakby on stosując się do tych rad zaszedł całkiem daleko, więc może i mi się uda:)
Basia
Śpiewak
Student, Akademia
im. Leona
Koźmińskiego w
Warszawie
Bardzo fajna książka która dużo mi ułożyław tym jak funkcjonuje "społecznie" że się tak wyrażę
czyli jak mnie ludzie odbierają
Trochę jak w tym przysłowiu jak sobie pościelesz tak się wyśpisz
I nawet jeśli po "Anatomii władzy" nie chcę już zostać pijarówką
(można powiedzieć nawet że po tej książce straciłam cnote :)
to jednak bardzo dużo mi ona dała z TECHNOLOGII SPRZEDAWANIA SIĘ
Można się na to wściekać ale jednak chyba jedna z ważniejszych książek
o tym jak odnieść sukces w tym co się robi - niezaleznie czy w polityce czy
w biznesie - bo oparta na polskich realiach a nie teoriach.
Beata
Chomątowska
mł.specjalista
dz.księgowości,
Urząd Morski
Basia Śpiewak:
Można się na to wściekać ale jednak chyba jedna z ważniejszych książek
o tym jak odnieść sukces w tym co się robi - niezaleznie czy w polityce czy
w biznesie - bo oparta na polskich realiach a nie teoriach.
Kupiłam i wczoraj do mnie przyszło. Tez mnie zdziwiło, że tak dużo polskich przykładów, po raz pierwszy w polskich książkach, które czytałam.Beata Chomątowska edytował(a) ten post dnia 16.06.10 o godzinie 08:55
Tomasz
D
Programista
Java/JEE, freelancer
Proszę o wrażenia, bo też się zastanawiam nad zakupem :)
Beata
Chomątowska
mł.specjalista
dz.księgowości,
Urząd Morski
Tomasz Dziurko:
Proszę o wrażenia, bo też się zastanawiam nad zakupem :)
Fajne świetnie się czyta a co dla mnie najważniejsze nie jest teoretyzowaniem ale natkane przykładami i poradami jak to wykorzystać w swoim życiu (wbrew pozorom nie tylko dla polityków jest to podręcznik "czarowania tłumów"). Sporo czytałam z tego zakresu - wizerunek osobisty czy personalny - ale wszystko to było takie jakieś spoza moich realiów, tu już trochę rzeczy mozna zastosować.
W normalnej księgarni nie zdobędziesz bo już nie ma (przynajmniej u mnie), najlepiej z empik.com i wtedy odbierasz następnego dnia albo z merlina ale wtedy trzeba być w domu gdy przysyłka.
Właśnie kończę czytać ale już mi się kolejka zrobiła do pożyczenia:)
Beata
Chomątowska
mł.specjalista
dz.księgowości,
Urząd Morski
Skonczyłam.Super ksiązka!
Jarosław
R.
Pragmatyczny
Idealista
Widzę, że cenzura wkradła się na grupę, echh...Ja jestem po kilkudziesięciu stronach i mam małą uwagę.
Według mnie cały ten marketing narracyjny nie miał by takiego łatwego życia u nas w kraju gdyby obecni mistrzowie w jego stosowaniu czyli PO nie mieli po swojej stronie zaprzyjaźnionych (patrz wypowiedź Wajdy) mediów, które będą daną "story" podbijały i grzały w różnych odsłonach, np. ITI najpierw pokaże w TVNie, a na drugi dzień wrzuci do onet.pl
Ale nic, może doprecyzowane jest to w dalszej części książki.