konto usunięte

Temat: Tanie loty do USA (wschodnie wybrzeże)

Karolina Kostecka:
Hej,
Poszukuje biletów w atrakcyjnej cenie pod koniec września na początku pazdziernika do NY lub Miami
Najtańsza oferta jaką znalazłam to 2050zł, w zeszłym roku udało mi się kupić bilet za 1599zł do NY.
Może wiecie coś o promocjach na te kierunki?

Z góry dzięki za info.

Karolina

konto usunięte

Magdalena Gryźlak:
hej Adaś!
Potrzebuję jak najtańszego połączenia Kraków - Nowy York, wylot koniec listopada lub początek grudnia, 2 osoby po 60 roku życia, lot w 1 stronę. Wszystko co znalazłam kosztowało około 3000zł ;-((( a to dla emerytów ciut za drogo. Pomożesz???
Krzysztof Osiński

Krzysztof Osiński Chief Information
Officer

wydaje się że nie ma dzisiaj opcji poza okolicami 1700 zł za osobę, sam szukam 6 biletów na maj. Pozostaje jeszcze czekanie na promocje ale w moim przypadku może to być dość trudne. pozdrawiam
Kamil K.

Kamil K. Specjalista ds.
przeciwdziałania
praniu brudnych
pieniędzy

Generalnie bardzo tanie loty do USA ma AerLingus z Dublina (w okolicach 300 EUR). Do Dublina bardzo tanio lata Ryanair.

Ja nie moge przebolec zeszlorocznej akcji urodzinowej LOTU. Bilety do NY byly za 700 zl w jedna strone :( ah tylko brac i korzystac...do dzis sobie wypominam ze nie bralem gdy byly.

konto usunięte

...ale do NY nawet i za 1500-1600 zł w obie strony dolecisz z wszystkimi opłatami. Nie wiem czy ta oferta za 700 zł czyli 1400 w obie strony była aż tak rewelacyjna ;-) Ostatnio widziałam ofertę za 1600 do SFrancisco ale to nie ten temat ( bo SF to zachodnia część USA).

Z tego co wiem to Finnair ma również dobre promocje i nie jest aż tak drogi. ;-)

Na stronie FunFly. pl można znależć bardzo dużo ciekawych ofert i promocji.
Ich strona na FB: http://www.facebook.com/pages/FunFly/290835441846Elzbieta K. edytował(a) ten post dnia 16.01.11 o godzinie 22:37

konto usunięte

Witam,

Potrzebuję 2 biletów waw-nyc-waw w terminie koniec lipca - polowa wrzesnia. Niestety to szczyt sezonu i lot ma ceny z kosmosu. Czy ktos sie orientuje czy jest szansa ze cos wrzucą jeszcze (póki co jest ok. 3,5 tys). W grę wchodzi tylko lot bezpośredni niestety (starsze osoby bez ang.)

dzieki i pozdrawiam

KF

konto usunięte

Gdyby ktoś szukał atrakcyjnych przelotów na wschodnie wybrzeże USA, to warto się spieszyć:

Boston, Chicago, Nowy Jork, Winnipeg za 1400 zł w obie strony
Paweł L.

Paweł L. Finanse & Gospodarka
Pieniężna

wprawdzie to nie wybrzeże ale zawsze ;)

Warszawa - Chicago via Helsinki (Finnar + AA)
wylot 1.09
powrót 22.09
cena 2k pln
Aga Z.

Aga Z. N I nieruchomości

Uparcie szukam sensownego połączenia do Miami...najlepiej z Gdańska ale jeśli dużo taniej będzie z Warszawy, to oczywiście też może być :)

Termin: 13/14 listopada 2011 powrót 26/27 listopada 2011 - oczywiście +-3 dni może być.

Wg. tu jednej z opinii najtaniej jak narazie znalazłam AirFrance - ok. 2.300 zł. ale może można taniej?

I jeszcze jedno pytanko - jakie macie doświadczenia z tzw. pośrednikami, którzy wyszukują dla Was bilety? Warto?

cześć! Szukam jak najtańszego połączenia do Miami w lutym/marcu. Planuje 2 albo 3-tygodniowy pobyt, ale daty mogę sobie wybrać dowolnie. Jeżeli ktoś będzie miał informacje o jakiś ciekawych ofertach będę wdzięczna za informację:)

Cześć,
aktualnie szukam tanich biletów do NYC, nie istotna data, aby tanio. Pobyt na miejscu 1-2 tygodni.

Czy ktoś może podpowiedzieć?

z góry dziękuję.
Anna Pustizzi

Anna Pustizzi Travel Expert,
Artweb-Media

A skąd wylot? Czy opcje first minute też Cię interesują (tzn wylot np w listopadzie)?
Anna Ś.:
Cześć,
aktualnie szukam tanich biletów do NYC, nie istotna data, aby tanio. Pobyt na miejscu 1-2 tygodni.

Czy ktoś może podpowiedzieć?

z góry dziękuję.

Wylot najlepiej z Warszawy, ale jak się okaze opłacalny bilet to nie widzę kłopotu dojechać np do Krakowa.

Najlepiej przed Wakacjami, to w pierwszej kolejności, ale listopad też ok nie wiem czy nie polecę drugi raz.

Mam tam sporo powodów do bywania w tym roku :)

Dziękuję
Anna Pustizzi

Artweb-Media

LOT ma teraz promocję na loty z WAW do NYC w terminie od 15 października do 15 grudnia:
Przykładowe połączenie za 1620 zł/os ze wszystkimi opłatami w październiku: http://tanie-loty.com.pl/lot-120308-WAW-NYC
Anna Pustizzi

Artweb-Media

Z kolei loty w marcu ma najtaniej Lufthansa - około 2000 zł za lot: http://tanie-loty.com.pl/lot-120308-WAW-NYC-marzec

W kwietniu zaraz po Wielkanocy można polecieć z Lotem za mniej niż 1900 zł: http://tanie-loty.com.pl/lot-120308-WAW-NYC-kwiecien (np 9-20 kwietnia)Anna Pustizzi edytował(a) ten post dnia 08.03.12 o godzinie 11:17

Super, dziękuję- tą propomcję Lotu widziałam Zastanowię się nad tym poważniej.

A z NYC do Wawy? Może ściągnę mamę tu.
Jak przszukuję połączenia to mam wrażenie że z NYC do Wawy i z powrotem jest drożej niż wyjazd z Polski :(
Maciej Adamczak

Maciej Adamczak kapitan jachtowy i
motorowodny żeglugi
wielkiej

http://airberlin.com jak już wspominał Adam C.
Karolina Maj

Karolina Maj Student, UW

Skąd najtaniej z warszawy do NY w czerwcu ( początek)
powrót z NY do Warszawy październik ( początek)?

Z góry dzięki
Anna Pustizzi

Artweb-Media

Karolina Maj:
Skąd najtaniej z warszawy do NY w czerwcu ( początek)
powrót z NY do Warszawy październik ( początek)?

Z góry dzięki

zakładając że wylot w pierwszym tygodniu czerwca, a powrót w pierwszym tygodniu października:
1. Lot z Warszawy to 2370 zł/os z opłatami http://tanie-loty.com.pl/lot-120403-WAW-NYC
2. Loty z Pragi i Berlina są droższe

Czy loty łączone kombinowane wchodzą w grę? (Np. Wylot z Londynu, powrót do Mediolanu itp.)
Anna Pustizzi

Artweb-Media

Anna Ś.:
Super, dziękuję- tą propomcję Lotu widziałam Zastanowię się nad tym poważniej.

A z NYC do Wawy? Może ściągnę mamę tu.
Jak przszukuję połączenia to mam wrażenie że z NYC do Wawy i z powrotem jest drożej niż wyjazd z Polski :(

Zazwyczaj jest tak że loty na trasie NYC-WAW-NYC są droższe niż te, które zaczynają się w Polsce. Warto jednak sprawdzać na bieżąco - czasem trafiają się promocje i na tej trasie.

Następna dyskusja:

USA tanie loty

Wyślij zaproszenie do