konto usunięte

Temat: Regulamin forum

1. Forum przeznaczone jest wyłącznie do rozmów na temat mediów internetowych, dziennikarstwa internetowego i internetu. Wątki niepasujące do tematyki grupy będą kasowane.
Odstąpienie od tej reguły możliwe jest wyłącznie za zgodą któregoś z moderatorów, pod warunkiem że tytuł wątku zostanie oznaczony tagiem [offtopic].

2. Tytuły wszelkich ogłoszeń powinny rozpoczynać się od odpowiedniego tagu:

[praca] - oferty pracy
[szukam pracy] - tag przeznaczony dla pracobiorców :)
[staż] - gdy poszukiwany jest stażysta
[praktyki] - gdy ogłoszeniodawca poszukuje praktykantów
[pro publico bono] - gdy ktoś np. kompletuje zespół osób chętnych do rozwijania jakiegoś projektu na zasadach non-profit
[sprzedam] - oferty sprzedaży serwisów internetowych i inne (żadna promocja aukcji na Allegro, gdzie sprzedaje się buty, nie wchodzi w grę)
[kupię] - analogicznie do powyższego
[współpraca] - gdy ogłoszenie dotyczy nawiązania współpracy, np. między firmami

Ogłoszenia pozbawione odpowiedniego tagu będą niezwłocznie kasowane.

3. Zabronione jest używanie wulgaryzmów, obrażanie innych dyskutantów i inne działania niezgodne z netykietą.

4. Moderatorzy mają ostatnie słowo we wszelkich sprawach, w tym tych, które nie są ujęte w niniejszym regulaminie.

5. Każdy członek grupy może zaproponować zmianę w regulaminie poprzez zamieszczenie odpowiedzi w tym temacie.

6. Za obecnie obowiązującą wersję uważa się regulamin zamieszczony w pierwszym poście niniejszego tematu.

konto usunięte

Mam nadzieję, że regulamin wprowadzi nieco porządku na tym forum. Jeżeli będziecie mieli jakieś uwagi, piszcie śmiało :)

Gdyby ktoś chciał zostać moderatorem, a w dyskusjach w tej grupie bierze częsty udział, czekam na cynk na PW :)Marek Jeleśniański edytował(a) ten post dnia 14.05.10 o godzinie 17:57

konto usunięte

Jeszcze raz proszę o odpowiednie tagowanie tematów ogłoszeniowych. Jak widzicie, już kilka musiałem usunąć (nie mam możliwości edycji nazwy wątku).
Bartek Sprengel

Bartek Sprengel Crno bijeli svijet

Marek Jeleśniański:
Mam nadzieję, że regulamin wprowadzi nieco porządku na tym forum. Jeżeli będziecie mieli jakieś uwagi, piszcie śmiało :)

Tak więc zacznę:) O ile wiem, to zgodnie z regulaminem GoldenLine zakazane jest umieszczanie ogłoszeń o charakterze rekrutacyjnym (chociaż i tak na wielu grupach, jeśli nie większości, nie jest to przestrzegane). A druga sprawa - rozumiem, że jako założyciel grupy możesz sobie zakładać tematy jakie chcesz, nazywać je również według uznania, ale czy nie lepiej, jakby Twój dzisiejszy temat zamiast zawierać w tytule "To ważne" miał w tym miejscu tag [Ankieta]? Od razu czytelniej, prawda?;)Bartek Sprengel edytował(a) ten post dnia 24.05.10 o godzinie 16:18

konto usunięte

Dobry pomysł, chętnie skorzystam :) Tylko wpierw zaproponuj programistom z GoldenLine stworzenie dodatkowego pola na nazwę tematu zakładanego w wyniku rozesłania biuletynu. I przy okazji możesz wspomnieć o możliwości edycji nazw wątków.

Następna dyskusja:

POMOC prawna i nie tylko - ...

Wyślij zaproszenie do