Michał Gołdowski

Michał Gołdowski specjalista
Odzyskiwania Danych

Temat: Pismo Ontrack

Jedyne co można udowodnić to to, że ontrack pisze, że danych nie odzyska ani jedno laboratorium na świecie. To po prostu łamie podstawy uczciwej konkurencji i jest wypowiadaniem się za inne laby.

Z tego właśnie powodu napisałem tutaj, bo z założenia są tu ludzie zajmujący się odzyskiwaniem danych, których taka diagnoza dyskredytuje, ale okazuje się, że jednak mnie trzeba było zmieszać z błotem, chociaż ja po prostu występuję w Waszym imieniu.Michał Gołdowski edytował(a) ten post dnia 11.01.11 o godzinie 11:43
Michał O.

Michał O. właściciel -
DATARECOVERY

W pełni się zgadzam z wypowiedziami Michała, widziałem kilka ekspertyz po oddaniu dysku z Ontra*ka są śmieszne!! wciskają kłamstwa na potęgę, nośnik danych jest uszkadzany celowo, gdzie wcześniej dane w kilkudziesięciu lub 100% zostały odzyskane, walą ściemę że nic się nie da zrobić - krzykną cenę kilka tyś, klient się nie zgadza mówi że za drogo, po czym otrzymuje dysk który się już do niczego nie nadaje!! Kolejny LAB podejmuje próby ale są one nie skuteczne albo wręcz nie możliwe bo uszkodzeniu Ontra*ka, wtedy wraca do nich i co?? oni dane mają na swoim serwerze poprzednio je odzyskali. A to że się NIE DA to świadczy o ich umiejętnościach i słabo wyszkolonych fachowcach.

koniec ode mnie, kto ma wątpliwości "niech skorzysta z ich usług..."

pozdro dla specjalistów DR.Michał O. edytował(a) ten post dnia 17.07.10 o godzinie 10:24
Michał Gołdowski

Odzyskiwania Danych

Ontrack zawsze bazował na kruczkach prawnychMichał Gołdowski edytował(a) ten post dnia 25.05.10 o godzinie 12:25
Dariusz Fus

Dariusz Fus Właściciel, El-kom
S.J.

Witajcie

Na początku napomnę, że pismo które zamieścił Michał zostało skierowane do mojej firmy.
Oczywistą sprawą była moja aprobata co do jego upublicznienia dzięki uprzejmości Michała.

Sytuacja z dyskiem mojego klienta była trudna.
Na początku trafił do Dabi sp z o.o.
Tam byłem zwodzony przez dwa miesiące.
Ciągle tylko słyszałem informacje o braku dawcy.
Później Pan Dariusz B. uspokajał mnie tym, że kopiuje dane ale bardzo powoli.
Zostałem przez mojego klient zmuszony do odebrania niesprawnego dysku.
Trafił do firmy Ontrack gdzie już po kilku dniach otrzymałem zamieszczoną korespondencję.
Po uiszczeniu opłaty za diagnozę 300 netto otrzymałem dysk.
Z opinii ontracka jasno wynika, że dane nie są możliwe do odzyskania w żadnym polskim i zagranicznym DR.

BZDURA

udowodnił to nasz kolega Michał któremu jestem bardzo wdzięczny.

Zastanawiające było to, że w dabi nie stwierdzono usterki elektroniki.
Dysk który do mnie wrócił posiadał wypalone w popiół tranzystory.

Tydzień po otrzymaniu dysku z Ontraka zadzwoniła do mnie konsultantka badająca jakość ich usług. Poprosiłem ją o kolejny tydzień ponieważ wniski wyciągnę po kolejnej próbie odzyskania w innym lab.
Jedynym odzewem z ich strony był mail za kilka dni z podziękowaniami za wyczerpującą wypowiedź. Strasznie mnie to wzburzyło. Napisałem do nich maila.
Treść opublikuję później. Moje odczucia co do firmy O są bardzo negatywne.
Nie twierdzę, że nie mają fachowców. Na ich firmę w moich oczach padło jednak podejrzenie braku zaangażowania w wykonywaną pracę. Firma która rzuca na sam początek kosmiczne kwoty a później pisze kłamstwa typu - luzy w łożyskach i BRAK możliwości odtworzenia danych.

Pozdrowienia dla Michała oraz miłej lektury dla reszty forum
Dariusz Fus
Michał Gołdowski

Odzyskiwania Danych

Panie Dariuszu nie wiedziałem o tym ze wcześniejsza firma nie wykryła spalenia pcb niestety potwierdza to moje przypuszczenia o których może już nie napisze.
Podam może jeszcze raz diagnozę Ontrack oraz pismo referencyjne.
Pismo ontrack ->

Obrazek

Referencje

Obrazek

Obrazek

Jakim prawem Ontrack pisze, że danych nie odzyska nikt?Michał Gołdowski edytował(a) ten post dnia 11.01.11 o godzinie 11:45
Paweł Tomasz Odor

Paweł Tomasz Odor Technology
spokeperson,
Marketing Manager,
Kroll Ontrack

Witam,

W imieniu zespołu Kroll Ontrack chciałbym odnieść się do powyższych wpisów.

Przede wszystkim w imieniu wszystkich specjalistów pracujących w laboratoriach naszej firmy zapewniam, iż rozwiązując każdy zlecony nam przypadek, z najwyższą starannością dbamy o to, aby odzyskać dane w sposób możliwe pełny i przy wykorzystaniu wszelkich dostępnych możliwości.

Informacja o sytuacji, w której wskazane wcześniej osoby odzyskały dane po rzekomym celowym zniszczeniu przez nas nośnika pozostawiamy bez komentarza.

Bardzo cenimy sobie działania konkurencji i profesjonalistów postępujących zgodnie z zasadami etyki zawodowej.

Z ubolewaniem odebraliśmy informację o nieetycznych działaniach informacyjnych jednego z członków Grupy Data Recovery wobec firm reprezentujących branżę, w tym Kroll Ontrack. Ufamy że podobne przypadki są jedynie przykrymi wyjątkami i w żadnym stopniu nie zmienią pozytywnego wizerunku, jakim cieszy się obecnie nasza branża w Polsce.

Przypominamy także, że publiczne przedstawienie korespondencji z klientem jest nadużyciem naruszającym nie tylko tajemnicę handlową, lecz także ustawę o ochronie danych osobowych.

Z poważaniem,
Paweł Odor, Kroll Ontrack
Mirek K.

Mirek K. Administrator
systemów sieciowych

Witam Pana Pawła

Dziękujemy za odzew firmy Ontrack w tej sprawie nurtuje mnie jednak pytanie dlaczego firma Ontrack napisała, że odzyskanie danych jest nie możliwe w żadnym labolatorium tym samym wypowiadając się za inne firmy? Na jakiej podstawie prawnej i etycznej jest to podawane klientowi?
A dane jak widać nie mógł odzyskać tylko Ontrack. Ja rozumie że któraś firma np. Ontrak nie może sobie poradzić z odzyskiem to normalne i naturalne niemniej jednak firma która reklamuje się jako jedyna najlepsza i pisząca że nikt w Polsce nie może odzyskać tych danych jest trochę o ile nie bardzo nie fer w stosunku do klienta. W końcu klient powinien wiedzieć że tylko dana firma tego nie potrafi a nie wszystkie w Polsce.Mariusz Mariusz edytował(a) ten post dnia 24.11.10 o godzinie 19:53
Paweł Tomasz Odor

Paweł Tomasz Odor Technology
spokeperson,
Marketing Manager,
Kroll Ontrack

Pragnę zapewnić o zmianie treści pism, które są wysyłane klientom, dla których niemożliwe było odzyskanie danych w laboratoriach Kroll Ontrack. Obecna treść pisma odnosi się jedynie do światowych laboratoriów Kroll Ontrack, z wyłączeniem wszelkich, nawet najmniejszych firm bądź osób prywatnych odzyskujących dane w warunkach laboratoryjnych lub domowych. Jeżeli będziecie mieli Państwo podobne uwagi lub spostrzeżenia w przyszłości, prosimy oczywiście o kontakt z nami, za który z góry dziękuję!

.Marek Salwa edytował(a) ten post dnia 28.11.10 o godzinie 23:31

konto usunięte

Kroll Ontrack to fikcja, olewają sprawę. Ostrzegano mnie, żebym nie wysyłała im dysku, niestety kierowałam się popularnością tej firmy.
Po tygodniu dostałam szablon wyniku ekspertyzy, zabawne bo tydzien wcześniej moja koleżanka dostała to samo, w obu przypadkach, czego zresztą się obawiałam, treść była ta sama, słowo w słowo: porysowane głowice, dane nie do odzyskania. Nie zmieniali nawet nagłówka, list rozpoczynał się od zwrotu Szanowny Panie, nawet jeśli właścicielem dysku była kobieta. Przestrzegam przed Kroll Ontrack.Greta Julianna Wierzbińska edytował(a) ten post dnia 15.08.11 o godzinie 20:53

konto usunięte

...Greta Julianna Wierzbińska edytował(a) ten post dnia 15.08.11 o godzinie 15:06

Następna dyskusja:

Kroll Ontrack profesjonalisci?

Wyślij zaproszenie do