konto usunięte
Temat: Buty - temat rzeka, pomoc potrzebna od zaraz :]
Witam wszystkich serdecznie,Widzę, że temat wyboru butów nie tylko mnie przyprawia o ból głowy. Przeczytałem kilka wątków na ten temat i tylko powiększyły one moje wątpliwości :) Jestem zupełnym laikiem w tej tematyce, nie znam się zupełnie na markach i ciężko mi samodzielnie podjąć właściwą decyzję o zakupie. Chciałbym zadbać troszkę bardziej o swój wizerunek a wiem, że buty są jego ważnym elementem. Będę bardzo wdzięczny za kilka porad od starszych i bardziej doświadczonym osób :)
Przechodząc do konkretów, chcę sprawić sobie nowe butki na sezon wiosenno-letni. Chciałbym aby były to buty bardziej klasyczne, niekrzykliwe i w miarę możliwości uniwersalne (w sensie pasujące do więcej niż jednego stylu ubioru - jeśli tak się w ogóle da).
Do czego i gdzie chciałbym je ubierać:
- głównie trasa do/z samochodu
- w biurze (smart casual)
- raz w tygodniu spacer w parku :)
noszone do:
- jeansów (ale klasycznych, prostych, czarnych/ciemnych a nie krzykliwych typu plamy, dziury, ćwieki)
- czarne sztruksy
- do jednokolorowych koszul
- koszulki polo, golf, sweterek
- garnituru "dziennego"
Ogólnie chciałbym mieć możliwość założenia butów zarówno do jeansów i koszulki polo jak i do letniego, jasnego garnituru. Tak jak pisałem, dużego pojęcia nie mam więc proszę mnie zganić jeśli popełniłem gdzieś faux pa. Być może potrzebuję dwóch par butów bo chcę połączyć rzeczy, które łączyć się nie powinno. Ogólnie rozważałem klasyczne półbuty lub mokasyny. Czy lub w jakich sytuacjach, mogę założyć mokasyny do garnituru?
Spodobały mi się buty Gino Ross http://www.promoda-outlet.pl/4916-5-80-28-polbuty-gino... - ale przeczytałem post w którym GS został mocno skrytykowany i teraz sam już nie wiem. Nie chciałbym wydać 400 zł na buty i żeby ktoś mi powiedział, że wyglądam jak klient KDT. Ten przedział cenowy byłby dla mnie do przełknięcia czyli tak do 450 zł
Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam wszystkich!