konto usunięte

Temat: Na jakich częstotliwościach pracuje Play?

Zastanawiam się nad zakupem telefonu na dwie karty, który jednocześnie obsługiwał będzie numer stacjonarny sferii CDMA 850 mhz oraz numer play. Na jakich częstotliwościach ma działać telefon w technologii GSM aby można było korzystać z paly w całej Polsce?
Znam Gsm 900/1800/1900 oraz UMTS 2100. Mi potrzebne jest jedynie zasięg 2g (bez wideorozmów czy szybkiej transmisji danych)
Maciej B.

Maciej B. PR, media,
telekomunikacja,
kolej. Albo
odwrotnie :-)

Raczej takiego telefonu nie znajdziesz, głównie z powodu nietypowego zakresu częstotliwości, na jakich działa Sferia.
Wprawdzie w Polsce było parę egzemplarzy dualnych telefonów (GSM/CDMA), wyprodukowanych specjalnie dla Sferii, ale sądzić należy, że po decyzji dot. wykorzystania ogólnopolskiego pasma do transmisji danych, telefony takie się nie pojawią w sprzedaży.
Play pracuje we własnej sieci w pasmie EGSM oraz w roamingu krajowym Plusa na 900 i 1800 MHz.
Paweł K.

Paweł K. Process Improvement
Lead

P4 nadaje nie tylko w paśmie EGSM, ale też UMTS.

konto usunięte

Grzegorz Koguciuk:
Zastanawiam się nad zakupem telefonu na dwie karty, który jednocześnie obsługiwał będzie numer stacjonarny sferii CDMA 850 mhz oraz numer play. Na jakich częstotliwościach ma działać telefon w technologii GSM aby można było korzystać z paly w całej Polsce?
Znam Gsm 900/1800/1900 oraz UMTS 2100. Mi potrzebne jest jedynie zasięg 2g (bez wideorozmów czy szybkiej transmisji danych)

w play wiekszy zasieg bedziesz miał dzieki UMTS, bo na wszystkich stacjach jest umts, na 90 % istniejących obiektów zainstalowano GSM
Rafał Bielawski

Rafał Bielawski Moj profesjonalny
opis ;)

http://btsearch.pl/ sam zobacz :)

konto usunięte

Grzegorz Koguciuk:
A dlaczego akurat Sferia? Ja mam prostrze rozwiązanie na telefon z WiFi np. jakaś Nokia serii E + dowolny VOIP.
Osobiście na Nokii E51 korzystam z Freeconet: http://www.freeconet.pl i wszędzie gdzie jestem w zasięgu publicznych WiFi mogę spokojnie
zadzwonić.
Dodatkowy plus takiego rozwiązania, że ze swoim "stacjonarnym" spokojnie mogę jechać za granicę, a ponieważ w domu także stoi
Freeconetowy to do małżonki z zagranicy mogę zadzwonić za darmo.
Pozatym ceny w Voipach są niższe niż w SferiiRobert C. edytował(a) ten post dnia 30.03.10 o godzinie 00:02

Następna dyskusja:

PLAY - jak oceniacie?

Wyślij zaproszenie do