konto usunięte
Temat: MLM = oszustwo
Przypadkiem trafiłem na kolejny odłam MLM :)http://www.goldenline.pl/forum/3031394/stabilny-biznes...
http://www.goldenline.pl/forum/2996010/familo-rewolucj...
konto usunięte
Maciej Maciejewski www.biznesfan.pl
Dariusz Rorat:
Mógłbym bez problemu podać przykład, w którym MLM nie ma prawa się sprawdzić. Przykład: sklep spożywczo przemysłowy w bardzo małej miejscowości, gdzie nie ma żadnych perspektyw by pozyskać więcej klientów niż normalnie odwiedza ten sklep.
Agnieszka
G.
Płyń za rekinem –
trafisz do ludzi
[Lec]
Dariusz Rorat:
Zaliczka musi być w całości zwrócona, tylko że ja dalej nie wiem w jakim celu jest ona pobierana. Na poczet czego? Rozumiem że na poczet jakichś kosztów. Ale jakich?
Dariusz Rorat:
Zaliczka nie jest żadnym zabezpieczeniem, przynajmniej w rozumieniu postanowień kodeksu cywilnego. Zaliczka ma to do siebie, że jest do zwrotu, więc nie rozumiem jakim prawem zaliczkę można zatrzymać. Może na pokrycie już poniesionych kosztów ale o tym chyba musiałby rozstrzygnąć sąd. Zaliczki nie zwraca się w podwójnej wysokości w przypadku niewywiązania się z umowy przez stronę, która taką zaliczkę pobrała. To jest ta różnica.
Dariusz Rorat:
Piotr Sadowski:
Na poczet przyszłych zakupów u PH Lyo.
Naprawdę nie wiem co o tym myśleć. Jeśli faktycznie taki mechanizm miałby miejsce, przy czym w swoich zapisach takie firmy jednoznacznie dawałyby do zrozumienia, że zwrot jest uzależniony wyłącznie od widzimisię firmy, byłoby to dość cwane posunięcie. Zaliczka na poczet przyszłych zakupów... To daje wiele do myślenia. W ten sposób można w dość cwany sposób przywiązać klienta by kupował tylko w tym systemie a nie w innych sklepach. Jak? A no mechanizm jest prosty. Skoro wpłacił niemałe pieniądze (dla jednych i 500 zł to może być dużo), na poczet przyszłych zakupów, to chyba nie po to by się wycofywać.
konto usunięte
Agnieszka G.:
E 211 http://pl.wikipedia.org/wiki/Benzoesan_sodu
Aromat malinowy do jagód, świetnie :) i jagód acai raptem 25%.
konto usunięte
Maciej Maciejewski:
Dariusz Rorat:
Mógłbym bez problemu podać przykład, w którym MLM nie ma prawa się sprawdzić. Przykład: sklep spożywczo przemysłowy w bardzo małej miejscowości, gdzie nie ma żadnych perspektyw by pozyskać więcej klientów niż normalnie odwiedza ten sklep.
Zgadzam się. Dlatego nie ma takiego marketingu sieciowego :)
Agnieszka
G.
Płyń za rekinem –
trafisz do ludzi
[Lec]
Leszek
Niewiński
Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia
Agnieszka
G.
Płyń za rekinem –
trafisz do ludzi
[Lec]
Leszek Niewiński:
Niech pożywienie będzie twoim lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem - Hipokrates
konto usunięte
Jarek Szramka:
Nie masz racji Paweł, to nie jest pieniactwo, dyskusja toczy wokół zapisu, który faktycznie znajduje się w OWU, dlaczego nie potrafisz spojrzeć na to z innej strony.
A tego straszenia Realem też was uczyli na spotkaniu, bo widzę, że nie jesteś pierwszą osobą, która to robi. Ale pamiętaj, że krowa, która dużo ryczy mało mleka daje :) Przez kabelek to każdy "kox", a w RL
okazałoby się, że namawiałbyś biedną ofiarę do wstąpienia do systemu bez względu na to co jest zapisane w OWU.
konto usunięte
Leszek Niewiński:
Agnieszka G.:
A bez tego soku nie przezyjesz :)
Agnieszka
G.
Płyń za rekinem –
trafisz do ludzi
[Lec]
konto usunięte
Paweł Płonowski:
Leszek Niewiński:
Amen!
Agnieszka G.:
A bez tego soku nie przezyjesz :)
Pani Agnieszko, jak najbardziej przeżyję, tak jak żyłem 31 lat do tej pory. Ale co to będzie za życie?! ;-)
konto usunięte
Agnieszka G.:
Życie bez MonaVie i MLM-a :)
Joanna K.:
pani Pawle proszę iść do kościoła a nie modlić się publicznie na GL:)
Paweł Płonowski:
Agnieszka G.:
Prawda? :)
Przecież "marketing", "sprzedaż" to takie "fe".
Ups... chyba popełniłem publiczne "fo-pa", bo właśnie spostrzegłem, co jest napisane pod zdjęciem, Pani Agnieszki.
Joanna K.:
pani Pawle proszę iść do kościoła a nie modlić się publicznie na GL:)
Pani Joanno, nie rozważałem jeszcze poważnie zmiany płci, ale dziękuję za sugestię. Być może jest to jakiś kierunek, w którym powinienem pójść?
Przepraszam za urażenie uczuć (nie)religijnych wszystkie osoby (nie)wierzące. "Amen" to taki skrót od "niech tak się stanie", więc pozwoliłem sobie na jego użycie, wierząc, że w kraju, bądź co bądź, katolickim, jest to powszechnie zrozumiała formuła. Ale równie dobrze mogłem napisać "szalom", "uga-buga", a nawet "a-ku-ku!".
Agnieszka
G.
Płyń za rekinem –
trafisz do ludzi
[Lec]
Paweł Płonowski:
Agnieszka G.:
Prawda? :)
Przecież "marketing", "sprzedaż" to takie "fe".
Ups... chyba popełniłem publiczne "fo-pa", bo właśnie spostrzegłem, co jest napisane pod zdjęciem, Pani Agnieszki.
Leszek
Niewiński
Właściciel
Multiagencji,
Finanse i
Ubezpieczenia
Paweł Płonowski:
do tej pory. Ale co to będzie za życie?! ;-)
Maciej Maciejewski www.biznesfan.pl
Agnieszka G.:
na szczęście nie siedzę w typowej sprzedaży :) tak wiec standardowy marketing i sprzedaż mnie nie dotyczą :)
konto usunięte
Maciej Maciejewski:
Każdy człowiek jest typowym sprzedawcą niezależnie od tego, gdzie
siedzi. I niezależnie od tego, czy tego chce, czy nie.
Agnieszka G.:
Gratuluję dobrego wzroku, oby to było za przyczyną soku :)
na szczęście nie siedzę w typowej sprzedaży :) tak wiec standardowy marketing i sprzedaż mnie nie dotyczą :)
Tomasz M.:
"Faux pas" a nie "fo-pa", nie rób z siebie mądrzejszego niż jesteś...
Agnieszka
G.
Płyń za rekinem –
trafisz do ludzi
[Lec]
Następna dyskusja: