Robert Zakrzewski:
w sprawie SIGMY ...
Dzięki Magdo i Tobie Robercie i za opinię - na pewno się przyda, bo nie skreśliłem "jeszcze" tej firmy biorąc pod uwagę zakup.
Ktoś wcześniej podał link do Garmina i tam właśnie przeczytałem od użytkownika, że na jakieś 3km może się pomylić ok 100m - dla mnie do przeżycia. Podchodzę do tego sportu dla przyjemności. Nie zamierzam pobijać rekordów świata, a poruszać się i czerpać z tego radość.
Co mnie interesuje:
-wiarygodny puls
Kilka lat temu kupiłem sobie jakiś pulsometr za kilkadziesiąt pln i nagle podczas treningu widzę tętno 240 :D
-możliwość zaprogramowania stref z alarmem podczas przekroczenia(bardzo ważne - bez tego ani rusz)
Mam dość patrzenia co chwilę jakie mam tętno
-pomiar odległości - miła sprawa, ale nie umrę jeśli go nie będzie bo mieszkam w okolicy gdzie biegam na Kępie Potockiej czyt. to pętelka ok 6km
Możliwość:
-zgrania wyników na PC
Nie mam za bardzo doświadczenia z pulsometrami i z samą dyscypliną (dopiero teraz zacząłem biegać - wciągnęło mnie) więc chętnie wysłucham Waszych opinii co Wam z biegiem czasu się przydało lub czego brakuje.
Oczywiście ograniczmy się do funkcji, które mają pulsometry które kosztuję poniżej 1000pln.
pozdrawiam serdecznie
Michał
-