konto usunięte

Temat: Przyrost Masy

Witam .
Poszukuję wsparcia dietetyka lub znawcy odżywek .
pyt 1.
Co zastosować ?
by uzyskać ;
..,przyrost masy mięśniowej do 5kg , przez 5 mce.
mówię o realnej nie zagrażającej zdrowiu sprawie .
pyt 2.
Czy jest to możliwe, w połączeniu z zastosowaniem areobowych cykli trningu , w cyklu miesięcznym.
pyt 3.
Jakie Odżywki zastosować ? , lub coś co szybko nie zejdzie.
Pzd Piotr Paweł .
Dzięki.
Łukasz B.

Łukasz B. Administrator B24,
First Data Polska

Piotr Paweł Piętaszewski:
pyt 1.
Co zastosować ?
by uzyskać ;
5 kg w 5 miesięcy powinno się udać na normalnej diecie bez używania odzywek, przy założeniu trzymania się jej i regularnych ćwiczeń :)

konto usunięte

Łukasz Baran:
pyt 1.
Co zastosować ?
by uzyskać ;
5 kg w 5 miesięcy powinno się udać na normalnej diecie bez używania odzywek, przy założeniu trzymania się jej i regularnych ćwiczeń :)

Sporo zależy jednak od genetyki
Łukasz B.

Łukasz B. Administrator B24,
First Data Polska

Andrzej Klim:
Sporo zależy jednak od genetyki
Moja jest niegodna polecenia. Jeszcze w 2006 roku ważyłem niespełna 60 kg,a przybieranie na masie to istny koszmar i mania prześladowcza dla mnie.
Ale spokojnie pierwsze 5 kg, przy ustaleniu odpowiedniej diety, ćwiczeń i przede wszystkim regularności można zrobić w pół roku bez żadnych odzywek. Później podobnie jak przy odchudzaniu, idzie coraz ciężej, ale jakoś dałem radę, w 4 lata przytyłem 16 kg - bez żadnych wspomagaczy (zaznaczam, że nie dzięki oponie na brzuchu ;))

Dopiero w tym roku mam zamiar osiągnąć swoja docelową wagę - 80 kg i zamierzam skorzystać z pomocy odzywek.

konto usunięte

Witam .
Poszukuję wsparcia dietetyka lub znawcy odżywek .
pyt 1.
Co zastosować ?
by uzyskać ;
pyt 2.
Czy jest to możliwe, w połączeniu z zastosowaniem areobowych cykli trningu , w cyklu miesięcznym.
pyt 3.
Jakie Odżywki zastosować ? , lub coś co szybko nie zejdzie.
Pzd Piotr Paweł .
Dzięki.

hm :) poważnie pytasz czy tak tylko chcesz sprawdzić co ludzie napiszą (bo widzę, że jesteś trenerem sportu :))

Jeśli chodzi o moje zdanie to sprawa jest banalna na tym poziomie.

Dieta - ustal sobie 6 posiłków spożywając 2,5gr białka/mc - 5gr węgli/mc i wylicz 15% z ogólnej ilości kalorii węgli to określi ilośc gram tłuszczy.

Trening - ustal sobie split trningowy 4razy w tygodniu po każdym treningu "kręcąc" na rowerze 30 min.

Suplementy - Zakup Vitargo - spożywasz bezpośrednio po treningu siłowym razem z BCAA i glutaminą, po rowerze jesz posiłek.
BCAA i glutamine przyjmuj też przed treningiem. To podstawa suplementacji. Rano też glutamina. To powinno wystarczyć.

OStatni posiłek jaki spożyjesz to węglowodany przed snem (brązowy ryż z oliwą) zapewni lepszy sen (lepsza regeneracja) i dodatni bilans energetyczny. Rano spożywaj dużo białka - jest to moment w ciągu dnia, że przyswoi się bardzo dużo go. Węgli raczej mało (20-40g wystarczy).

w razie pytań pytaj ;-) Jak chcesz więcej wydać na suple to możemy dodać białko aby dopijać rano.

aha, jeśli chodzi o sam trening to zalecam trenować w reżimach ekscentryczno-koncentrycznym. Jak się zdecydujesz to wytłumaczę.Karol Z. edytował(a) ten post dnia 08.01.10 o godzinie 22:34

konto usunięte

Ok , mam to na uwadze , dorwałem znawcę tematu , dziś było carbo.
mocy .
pzd.Piotr Paweł

konto usunięte

Karol Z.:

Trening - ustal sobie split trningowy 4razy w tygodniu po każdym treningu "kręcąc" na rowerze 30 min.

o godzinie 22:34[/edited]

Przy robieniu masy 30 minut to nie za długo?

konto usunięte

Andrzej Klim:
Karol Z.:

o godzinie 22:34[/edited]

Przy robieniu masy 30 minut to nie za długo?

zdecydowanie nie, akurat. :)

konto usunięte

Widzę Karolu, że znasz się na rzeczy
Czy oprócz w/w suplementów (Glutamina, Carbo i BCAA) jesteś w stanie polecić jakąś masówkę Gainer lub Bulk, ale konkretnego producenta.
Chodzi mi o ekwiwalent standardowego dodatkowego (awaryjnego) posiłku a przede wszystkim i niski IG i brak cukrów prostych w produkcie.
Chciałbym osiągnąć docelową wagę 85 kg.

konto usunięte

Michał P.:
Czy oprócz w/w suplementów (Glutamina, Carbo i BCAA) jesteś w stanie polecić jakąś masówkę Gainer lub Bulk, ale konkretnego producenta.
Chodzi mi o ekwiwalent standardowego dodatkowego (awaryjnego) posiłku a przede wszystkim i niski IG i brak cukrów prostych w produkcie.
IsoBolic jest dobry.Moj braciszek laczy z Quick mass i w w 2tyg 8kg przybral ladnego miesnia.ewa nawrocka edytował(a) ten post dnia 18.01.10 o godzinie 10:14
Adam Stępień

Adam Stępień redaktor graficzny
Przegląd Sportowy

ewa nawrocka:
>Moj braciszek laczy z Quick mass i w w 2tyg
8kg przybral ladnego miesnia.

8 kilo w 2 tygodnie? mięśnia? ale się urechotałem
Roman Kasprzewski

Roman Kasprzewski Konstruktor
elektronik - Posnet
Polska S.A.

Adam Stępień:

Da radę, tylko musisz się przez dwa tygodnie nie wypróżniać :)

konto usunięte

Nie no bądźmy realistami :)

konto usunięte

Michał P.:

szczerze mówiąc odradzam gainery,
naprawdę lepiej przyłożyć się do diety,
jeżeli jednak czasem masz dziurę w posiłku to polecam obejrzeć
http://sensei.pl/blog/post/45,Poradnik-Konsumenta---MR...

tam Akop dokładnie mówi czego szukać i nawet podaje dobry przykład :)

konto usunięte

Adam Stępień:
ewa nawrocka:
>Moj braciszek laczy z Quick mass i w w 2tyg
8kg przybral ladnego miesnia.

moze jest to smieszne...mnie nie bawi jakos
Wiadomo,iz na samej odzyweczce masy nie buduje.Ponadto trenuje juz kilkanascie lat takze orientuje sie.Nie mam ochoty dyskutowac i sie rozdrabniac.Stwierdzilam fakt i polecilam dobra odzywke

konto usunięte

Karol Z.:
Michał P.:

wiem co sugerujesz, ale nie chodzi mi o "pierwszy lepszy" gainer tylko coś z niskim IG, diety w miarę możliwości się 3mam, ale waga stoi w miejscu i nie widzę progresu, no może odnoszę wrażenie, że cały trening idzie w "rzeźbę" mimo iż mam sporą nadwyżkę kaloryczną.

konto usunięte

Michał P.:
Karol Z.:
Michał P.:

wiem co sugerujesz, ale nie chodzi mi o "pierwszy lepszy" gainer tylko coś z niskim IG, diety w miarę możliwości się 3mam, ale waga stoi w miejscu i nie widzę progresu, no może odnoszę wrażenie, że cały trening idzie w "rzeźbę" mimo iż mam sporą nadwyżkę kaloryczną.

jeżeli waga stoi w miejscu to za mało jesz :)
niestety ale takie są fakty którymi sam byłem dotknięty własnymi wnioskami :)
jesz min 5g węgli na kg MC ? i min 2,5g białka, tłuszcze ?
ile ważysz teraz ?

konto usunięte

Teraz 76-78 kg, kiedyś udawało mi się nawet dojść do 80
Co do składników odżywczych wszystko jest, raczej problemu dopatrywałbym się w programie treningowym (?).

konto usunięte

Michał P.:
Teraz 76-78 kg, kiedyś udawało mi się nawet dojść do 80
Co do składników odżywczych wszystko jest, raczej problemu dopatrywałbym się w programie treningowym (?).

miałem dokładnie ten sam problem.

jednak rozwiązaniem było jedzenie. wydawało mi się ze jem dobrze i duzo, ale po rekonstrukcji diety poszło jak burza, Aktualnie ważę 90kg. nawet doszedłem do wniosku ze trenowanie 5 razy w kazdym tygodniu nie jest do konca dla mnie dobre przez to ze treningi mam masakryczne wiec 5 treningów robie co drugi tydzien bo najzwyczajniej się nie regenerowałem wiec i masa nie szła.
Kluczem też do sukcesu jest suplementacja. Spożywanie węgli po treningu naprawdę dużo mi dało. (wtedy spożywałem po treningu Anator jednak aktualnie vitargo i BCAA + glutamine. Anator miał BCAA, glutamine i kreatynę w sobie jednak miał też białko no i dawki musiałem zwiększyć z czasem co nie przekładało się na ekonomię ;-)

konto usunięte

90 kg przy wzroście (?)
Ja trenuję 3-4 razy w tygodniu (ok 1 dzień przerwy między treningami) wiec jest czas na regenerację,
Plan treningowy to mix FBW ze splitem
2 razy w tygodniu (po treningu lub w dzien nietreningowy, w zależności od formy) robię 20 minutowy trening interwałowy.
Do kreatyny raczej się nie przekonam, ale BCAA czy glutamina czy carbo raczej mi nie zaszkodzą (?)

Następna dyskusja:

Sauna przy budowaniu masy?!

Wyślij zaproszenie do