Michał Wiśniewski

Michał Wiśniewski Kierownik Projektu,
Kierownik Zespołu
Inrfastruktury
Tra...

Witam,

Chciałbym zacząć biegać po dworzu, nie robiłem tego od wielu lat i nie wiem czy grudzień to najlepszy moment na zaczęcie.

Jestem dość aktywny fizycznie, regularnie gram w piłkę na hali (raz w tygodniu) i od pół roku chodzę 2 razy w tygodniu na siłownie.

Nie jestem zbyt dużo na świeżym powietrzu i nie wiem czy bieganie po takiej pogodzie jak teraz mamy nie skończy się bardzo szybko infekcją i zwolnieniem....

Co sądzicie?

pozdrawiam.
Paweł R.

Paweł R. Poland - Asia

jeśli zaczniesz od pół godziny, to może nic Ci nie będzie ;)

konto usunięte

proponuje zacząc spokojnie po 20 min dziennie ok 2-3 razy w tygodniu (zresztą sam będziesz czuł czy dasz rade tyle- jeżeli nie to zmniejsz czas) spokojnym tempem oddychając nosem...Stopniowo zwiększając czas biegu. Dodatkowo będziesz się hartował.

Powodzenia
Danuta P.

Danuta P. bankowiec,
ekonomista

Michał Wiśniewski:

Nie jestem zbyt dużo na świeżym powietrzu i nie wiem czy bieganie po takiej pogodzie jak teraz mamy nie skończy się bardzo szybko infekcją i zwolnieniem....

Każda pora roku jest dobra, zima tylko wymaga innego dostosowania ubioru. Musisz pamiętać o rękawiczkach, czapce.
I ............ nie przegrzej się.
Powodzenia
Roman B.

Roman B. Mieszkam z 3 kotami,
z którymi ciągle
walczę o
przywództw...

Danuta P.:
Każda pora roku jest dobra, zima tylko wymaga innego dostosowania
ubioru. Musisz pamiętać o rękawiczkach, czapce.
I ............ nie przegrzej się.
Powodzenia

Dokładnie. Nie ma złej pogody, jest tylko zły ubiór:) Należy ubrać się o 10 stopni mniej niż gdybyśmy nie wykonywali żadnej aktywności.
Tomasz Górski

Tomasz Górski Inżynier budowy TKT
Engineering Sp. z
o.o.

Michał, ja biegam w Twojej okolicy. Jak się zdecydujesz to możemy połączyć siły :D
Pozdrawiam

konto usunięte

Bieganie zimą jest świetne. Łatwiej się biega niż latem, a to ze względu na niższą temperaturę i łatwiejsze chłodzenie. Tylko nie można przegiąć w drugą stronę. Poniżej -10 nie wychodzę, żeby pęcherzyków płucnych nie "pozabijać".
Ale zgodnie z radami powyżej zacznij od którtkich sesji 3 razy w tygodniu, żeby organizm przyzwyczaić.
Bartosz G.

Bartosz G. Agent Nieruchomości,
HAMILTON MAY

Zima to świetna pora na trening biegowy, szczególnie wytrzymałościowy :)

Pozdrawiam serdecznie :)
Celestyna B.:
Bieganie zimą jest świetne. Łatwiej się biega niż latem, a to ze względu na niższą temperaturę i łatwiejsze chłodzenie. Tylko nie można przegiąć w drugą stronę. Poniżej -10 nie wychodzę, żeby pęcherzyków płucnych nie "pozabijać".
Ale zgodnie z radami powyżej zacznij od którtkich sesji 3 razy w tygodniu, żeby organizm przyzwyczaić.
z tym, że łatwiej sie biega to bym dyskutował, osobiscie wole jak jest ciepło i nie musze zakładać tych wszystkich ubran na siebie, antomiast faktycznie bieganie zimą jest super przyjemne i to potwierdzam. zupelnie inne wrazenia, a jak frajda po :)
trzeba wychodzic, co wlasnie czynie.

konto usunięte

Mnie jest łatwiej, zdecydowanie. Szybciej zimą biegam, łatwiej mi przychodzi zrobienie jakiegoś czasu niż latem.
Daniel Więckowski

Daniel Więckowski doradca podatkowy nr
11861

hej, zimo - biegacze, jak tam w mroźnej stolycy? jutro wpadam na dwa dni na szkolenie, zrobimy jakąś dyszkę wzdłuż Wisły? będę ok 19 przy moście świętokrzystkim. pomarańcza na czarnych nóżkach :DDD
Marek Mitrofaniuk

Marek Mitrofaniuk Wycena
nieruchomości.

Dla mnie też zimą lepiej się biega niż latem pomimo kilku warstw ubioru. Dzisiaj, przy
-4 stopniach przebiegem po lasach i polach 24 km (-: Super uczucie w trakcie i po biegu...Marek Mitrofaniuk edytował(a) ten post dnia 13.12.09 o godzinie 18:39
Tomasz S.

Tomasz S. Digital Marketing/
Recruitment/
Management,
www.staskiewi...

Daniel Więckowski:
hej, zimo - biegacze, jak tam w mroźnej stolycy? jutro wpadam na dwa dni na szkolenie, zrobimy jakąś dyszkę wzdłuż Wisły? będę ok 19 przy moście świętokrzystkim. pomarańcza na czarnych nóżkach :DDD

Dam Ci znać czy się wyrobię, ale całkiem realne :)
Daniel Więckowski

11861

no no, super, napomknąłem jeszcze Sebastianowi B., będziemy na Pradze. To może 15km na rozgrzewkę przed Greifem na Dębno? Stawiam piwko po :DDaniel Więckowski edytował(a) ten post dnia 13.12.09 o godzinie 20:19

konto usunięte

Ze też jestem w Glasgole. Dołączyłabym ;-)
Pozdrawiam mgliście.
Daniel Więckowski:
no no, super, napomknąłem jeszcze Sebastianowi B., będziemy na Pradze. To może 15km na rozgrzewkę przed Greifem na Dębno? Stawiam piwko po :DDaniel Więckowski edytował(a) ten post dnia 13.12.09 o godzinie 20:19
Daniel Więckowski

11861

Celestyna B.:
Pozdrawiam mgliście.
Daniel Więckowski:
dawaj na airport, jutro jutro będziesz w wawie :))

konto usunięte

W Wawie będę w przyszłą sobotę...
A w ogóle to jestem dupa. Wczoraj był tu bieg - Glasgow Santa Dash (5k). Kurde jakbym przeczytała hotelową ulotkę, o tym co się dzieje w mieście to bym zdążyła się zapisać i pobiec. Zawaliłam, a każdy dostawał ubrano Św. Mikołaja (na przyszłoroczny Półmaraton Św. Mikołajów by się przydało).
Daniel Więckowski:
Celestyna B.:
Pozdrawiam mgliście.
Daniel Więckowski:
dawaj na airport, jutro jutro będziesz w wawie :))
Celestyna B.:

Potwierdzam, zimą biega się świetnie. Jak sobie przypomnę bieganie w upały to jest to prawdziwe wyzwanie:-) Zimą można bezkarnie przebiec 30km bez zabierania bidonów. Latem jest to niemożliwe i niebezpieczne. A z ubraniem też nie ma co przesadzać. Góra 2 warstwy.
Agnieszka Gaba

Agnieszka Gaba Specjalista ds.
sprzedaży

Popieram, zima to doskonały czas na aktywność zwłaszcza przed świętami. Rozpoczełam właśnie swoją sesję po długiej przerwie, biegam 6 dzien przez 1h i jestem w doskonałej formie mimo narzuconego rygoru. Mrozne powietrze mozna złagodzic oddychając przez szalik i koniecznie noskiem.Zycze wszystkim wytrwałości i doskonałych rezultatów.
Piotr T.

Piotr T. Radca prawny

Piotr K.:
Celestyna B.:

Potwierdzam, zimą biega się świetnie. Jak sobie przypomnę bieganie w upały to jest to prawdziwe wyzwanie:-) Zimą można bezkarnie przebiec 30km bez zabierania bidonów. Latem jest to niemożliwe i niebezpieczne. A z ubraniem też nie ma co przesadzać. Góra 2 warstwy.
30 km w zimie... No to jest wynik, ale trzeba bardzo uważać, bo to > 2,5 - 3 h. Jeżeli jest to bieganie w górach, na wysokościach, to właśnie picie jes bezwględnie konieczne - organizm na wysokościach bardzo się odwadnia. Do takiego biegania, zakładam, że mróz to poniżej - 3 stopni :) trzeba mieć porządną, oddychającą oddzież, uważać na uszy itp. A jak sięcoś odmrozi to trzeba natrzeć śniegiem.

Następna dyskusja:

Bieganie zimą...

Wyślij zaproszenie do