konto usunięte
Temat: Fantasy
Pewnie i tak już wszyscy znają Diuna- Frank Herbert, cały cykl po prostu rewelacja. Jedna z tych książek do której chce się wracać po jakimś czasie.http://bookfor.blogspot.com/2012/03/diuna-recenzja.html
konto usunięte
Magdalena T. ♪♫
Krzysztof Piotr
Żyliński
www.rekuperacja-inve
nter.pl
Magdalena T.:
Trapi mnie, jak to mówią Francuzi, embarras de richesse.
Mam przed sobą "Malezjańską" Eriksona, "Pieśń Lodu i Ognia" Martina, "Malowanego" i "Włócznię" Bretta, "Anioła" Brenta Weeksa, "Siódmy miecz" Duncana, "Kapłankę w bieli" Canavan i I tom "Nekroskopu".
I za cholere nie wiem, za co się najpierw brać :/
Doradzicie mi Państwo? ;)
Dodam, że kocham fantasy w stylu gemmellowskim i sapkowskim. Prattchetowskim w sumie też :) Podobała mi się "Gildia Magów" i "Nowicjuszka". Porwały mnie "Akty Caine'a" (lubię zakapiorów itp. mroczne indywidua).
Ale zmierzchowych klimatów absolutnie nie trawię. Tolkien mnie jakoś nie porwał (serio).
Którą więc z w.wym. pozycji mogę ruszyć w pierwszej kolejności, aby się nie rozczarować/nie zmęczyć?
Aleksandra
Czajka
Doradca Klienta
Strategicznego,
GoldenLine Sp. z
o.o.
konto usunięte
Aleksandra Czajka:Google pokazuje, że w drugiej połowie 2012, ale szczegółów nie znalazłam. No, ale do końca roku nie zostało już wiele.
Aleksandra
Czajka
Doradca Klienta
Strategicznego,
GoldenLine Sp. z
o.o.
konto usunięte
Beata Nowak:Wspaniała powieść :) Ta wypowiedź została przeniesiona dnia 21.01.2013 o godzinie 23:12 z tematu "Co aktualnie czytacie? vol.3"
Dmitry Glukhovsky "Metro 2033"
konto usunięte
Arkadiusz Z.:Kupiłam w oryginale obie części dawno temu i jakoś nie mogłam się zebrać ...Dmitry Glukhovsky "Metro 2033"Wspaniała powieść :)
konto usunięte
Monika P.:W oryginale, o zgrozo. Rosyjski wspominam jako koszmar mojej szkoły średniej bo miałem pecha mieć go za drugi język obcy.
Arkadiusz Z.:Kupiłam w oryginale obie części dawno temu i jakoś nie mogłam się zebrać ...Dmitry Glukhovsky "Metro 2033"Wspaniała powieść :)
Teraz sobie przypomniałam o ich istnieniu! :)
Beata
Nowak
Właściciel, ABC
Dusza Ciało Umysł
Beata Nowak
Arkadiusz Z.:zostałam zachęcona przez brata :-). dopiero zaczęłam ale już się dzieje :-)...
Beata Nowak:Wspaniała powieść :)
Dmitry Glukhovsky "Metro 2033"
konto usunięte
Arkadiusz Z.:Ja z kolei uwielbiam! :))
W oryginale, o zgrozo. Rosyjski wspominam jako koszmar mojej szkoły średniej bo miałem pecha mieć go za drugi język obcy.
konto usunięte
Beata Nowak:Gra powstała - Metro 2033 od 4A Games wyszło w 2010 roku i jest ledwie przeciętna. 4A Games nie podołało z oddaniem ciężkiego klimatu Metra. Jest ciasno, brudno i smutno ale brakuje grozy tuneli, uczucia pustki i samotności, która tak długo towarzyszy Artemowi w powieści.
Powstaje gra na podstawie =książki, widziałam fragment, brr.. mocny...
Jacek Granos Specjalista, Poczta
Magdalena T.:
Mam przed sobą "Malezjańską" Eriksona, "Pieśń Lodu i Ognia" Martina, "Malowanego" i "Włócznię" Bretta, "Anioła" Brenta Weeksa, "Siódmy miecz" Duncana, "Kapłankę w bieli" Canavan i I tom "Nekroskopu".
Dodam, że kocham fantasy w stylu gemmellowskim i sapkowskim. Prattchetowskim w sumie też :) Podobała mi się "Gildia Magów" i "Nowicjuszka". Porwały mnie "Akty Caine'a" (lubię zakapiorów itp. mroczne indywidua).
Ale zmierzchowych klimatów absolutnie nie trawię. Tolkien mnie jakoś nie porwał (serio).
Którą więc z w.wym. pozycji mogę ruszyć w pierwszej kolejności, aby się nie rozczarować/nie zmęczyć?
Renata Ż. Marketing Manager
Martin Shmiit:To przecież klasyk klasyków literatury sci-fi.
Pewnie i tak już wszyscy znają Diuna- Frank Herbert, cały cykl po prostu rewelacja. Jedna z tych książek do której chce się wracać po jakimś czasie.
http://bookfor.blogspot.com/2012/03/diuna-recenzja.html
konto usunięte
Magdalena T.:
Renata Ż. Marketing Manager
Ewa Wróbel:Nie wiedzieć czemu wszedzie pojawia sie to samo stwierdzenie - tylko I tom jest dobry i tylko I sezon jest dobry, reszta dużo slabsza. Czyżby pisanie pod hasłem "wyciągnijmy z tej historii/filmu tyle kasy ile sie da, ciemny lud i tak kupi?"
Magdalena T.:
Zacznę od tego mnie się nie podobało - "Pieśni Lodu i Ognia" Martina - jak dla mnie orka na ugorze. Przeczytałam pierwszy tom "Gra o tron" przyznaje zaciekawił mnie, natomiast kolejne to już męczarnia. Za długie to wszystko. Męczę teraz 1 tom "Tańca ze smokami" i męczę go dlatego żeby doczytać historię do końca. Kolejne tomy mają być znowu w dwóch tomach, przez co mi włosy się jeżą.
Adrianna
B.
The hardest thing to
learn in life is
which bridge to
cro...
konto usunięte
konto usunięte
konto usunięte
Anna J.:Czytało ją i czyta nadal wielu.
Czy ktoś czytał "Pieśń Lodu i Ognia" Warto się za to zabierać? Tyle tomów:)
Następna dyskusja: