Dawid Chojnacki

Dawid Chojnacki programista /
konsultant

Temat: Coworking TORUŃ

nazywam sie Dawid Chojnacki i wraz z kolega Marcinem chcemy stworzyc w Toruniu biuro coworkingowe, jako pierwszy krok do zaktywizowania mlodych ludzi z branzy IT w Toruniu (mamy jeszcze kilka pomyslow, ale o tym przy innej okazji :D)

chcielibysmy zeby znajdowalo sie ono na starym rynku (prawdopodobnie - przedostatnie pietro kamienicy, na najwyzszym siedziba firmy Marcina). koszt wynajecia takie lokum (80-100 m2) to ok. 1000 zl netto miesiecznie. do tego dochodza oplaty typu prad, woda, internet (mysle, ze max 600 zl).
koszt bylby dzielony na wszystkie osoby po rowno, wiec przy planowanych 5-8 osobach wynioslby ok. 300-400 zl. ewentualne nadwyzki bylyby inwestowane w sprzet np. projektor.
kazda zainteresowana osoba musialaby wplacic 'zaliczke' ok 200 zl na zakup stolika, krzesla - ale to jest sprawa do dogadania sie. bedziemy tez wymagac podpisania umowy na okres kilku miesiecy - nie chcemy by po miesiacu okazalo sie, ze nikt nie jest zainteresowany dalszym wynajmem lokum i musimy koszty pokrywac ze swojej kieszeni.

nie zamierzamy na tym zarabiac, poniewaz mamy swoje dochody. ja prywatnie chce stworzyc sobie miejsce pracy w bardzo przyjaznej atmosferze, zebym mogl codziennie 'isc do pracy' zamiast siedziec w akademiku :D z doswiadczenia wiem, ze jest to duuzo bardziej efektywne.

chetnie poznam Twoja opinie co sadzisz na ten temat. moze sam chcialbys skorzystac z takiego biura lub znasz kogos zainteresowanego - bede wdzieczny za przekazanie maila dalej.
licze tez na feedback - czego potrzebuja freelancerzy w Toruniu, co sie moze sprawdzic, a czego unikac jak ognia.
Julian O.

Julian O. grafik komputerowy /
freelancer / 3d /
DTP / CI /

bardzo fajny pomysł
od ponad 4 lat pracuje jako freelancer w domu i coraz częściej zastanawiam się nad Coworkingiem.

konto usunięte

hej:) Tak się składa, że mam 2 pomieszczenia do zaadaptowania dla freelancerów. Mam na myśli duże mieszkanie na Nowym Rynku... Ma 3 pokoje, duży hall (właściwie 2) i łazienkę. W 1 z pokoi jest firma a pozostałe 2 są idealne do coworkingu (można ewentualnie wprowadzić małe zmiany). Meble są, więc jedyne koszty to wynajem plus internet.Jeżeli bylibyście zainteresowani - proszę o kontakt. Pozdrawiam,
Karolina Kant

Karolina Kant właściciel, Biura na
godziny- Coworking
Toruń

Coworking to świetny pomysł. Właśnie otwieram w ścisłym centrum Torunia (prestiżowa lokalizacja- 50m od pomnika Kopernika) biuro coworkingowe.

Ceny bardzo atrakcyjne, a dodatkowo dla pierwszych 5 osób 50% zniżki na pierwszy miesiąc. Startujemy od kwietnia 2010r. Już wkrotce rusza także nasza strona internetowa.

Jeśli jesteście zainteresowani biurem na godziny lub macie pytania- piszcie lub dzwońcie: 603-649-046. Pozdrawiam!
Karolina Kant

godziny- Coworking
Toruń

Informuję,że biuro coworkingowe w Toruniu już istnieje!
Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych,aby zajrzec do nas, popracować z nami 1 dzień gratis, poczuć się miło w atmosferze naszego biura i pozostać tutaj z nami już na stałe ;)
Wejście w bramie od ul.Żeglarskiej zaraz za Sphinksem, w bramie logo 'COWORKING CLUB'.
zapraszamy
KK
Grzegorz Wyszyński

Grzegorz Wyszyński AgustaWestland
Limited and
Structures CoE
Representative ...

A w Bydgoszczy jest niby biuro coworkingowe, ale niezupełnie coworkingowe :(

jak zawsze musimy być w ogonie...
Maciej S.

Maciej S. Organizuje pracę
ludzi. Wymyślam
rzeczy.

My tam sobie chwalimy your office w Budgoszczy. Oni są raczej na zasadzie wynajmu pomieszczeń a mniej coworkingu, ale to taki model biznesowy. Za to customer care i wsparcie przy trudnym procesie rejestracji na najwyższym poziomie - Wysyłali nam skany umów gdzieś koło północy bo potrzebowaliśmy na kolejny dzień, a jak wybraliśmy się do Bydgoszczy osobiście i dotarliśmy tam dopiero koło 22, to właściciel wrócił się z domu do firmy by poznać klientów i odebrać osobiście papiery - tak jest jak komuś zależy na biznesie.

Chcieliśmy co prawa rejestrować firmę w Toruniu ale u p. Karoliny w Coworking Club przeżyliśmy szok i krótką podróż w czasie (niestety wstecz - w czasy gospodarki planowej) W rozmowie z nami czyli petentem, Pani obsługująca biuro rzucała słuchawką dlatego że poprosiliśmy ją o podesłanie draftu umowy do podpisu zanim zrobimy kurs 400km Wawa -Toruń i z powrotem. Nic się nie da zdalnie zrobić (mimo że oferują biuro wirtualne), umowy nie podeślą, umowę można negocjować na miejscu w obecności prawnika (LOL) i w ogóle mamy głupie pomysły ze chcemy podpisać umowy na podstawie skanów dokumentów rejestrowych.

Zmiękliśmy po 2 rzucie słuchawką ze strony coworking club Toruń i poprosiliśmy o termin spotkania - trudno pojedziemy bo nie mogliśmy znaleźć nic alternatywnego w Toruniu. Niestety Pani powiedziała że się nie dogadamy. Kolega zaczął przepraszać ;))) że może źle się zrozumieliśmy, ok uszanujemy regulacje CoworkingClub skoro nie da się zdalnie to przyjedziemy, tylko chcemy się umówić na konkretną godzinę, ale już Pani nie chciała z nami rozmawiać, powiedziała że nie ma czasu bo ma swoją pracę na miejscu i przestała odbierać telefony ;))

No więc znalazłem grupę Coworking Club na GL, profil P. Karoliny na GL i podobnie na Fejsie - wszędzie wysłałem prośbę o kontakt bo nie mogę się dogadać z pracownikiem w biurze. 4 wiadomości, mija miesiąc i jeszcze nie doczekałem się odpowiedzi ;)

Tak wiec jeśli ktoś zastanawia się czy otworzyć biuro coworkingowe w Toruniu - niech się nie waha tylko działa - konkurencja już jest ale jej nie zależy.
Maciej S.

Maciej S. Organizuje pracę
ludzi. Wymyślam
rzeczy.

Własnie zobaczyłem - na grupie GL moje pytanie pozostało bez odpowiedzi, za to usunęli mój post z prośbą o kontakt na grupie Coworking Club Torun na Facebooku. Więc jest jaką reakcja. Chłodna ignorancja ale to zawsze coś ;) Człowiek nie czuje się tak bardzo ignorowany ;)
Piotr Wilhelmi

Piotr Wilhelmi fotograf, operator
kamery TVN24

Witam.
Miałem w ciągu tego roku kilka zleceń w kujawsko-pomorskim, przez przypadek trafiłem do Coworking Club w Toruniu i nie mam żadnych zastrzeżeń. W stu procentach polecam, co więcej dzięki poznanym tam osobom pojawiły się kolejne oferty. Miło, łatwo, profesjonalnie i przyjemnie. Widzę, że są osoby niezadowolone z działania Coworking Club, ale jak mawiają wszystkim nie dogodzisz :).
Karolina Kant

godziny- Coworking
Toruń

ww.sprawę wyjaśniłam już bardzo długi czas temu, osobiście wysyłając wiadomośc do pana Macieja Szadkowskiego.
Pozdrawiam
KKKarolina Kant edytował(a) ten post dnia 25.03.11 o godzinie 14:05
Kuba Janicki

Kuba Janicki YourOffice

W związku z dynamicznym rozwojem firmy
youroffice.pl i stale rosnącą liczbą zadowolonych klientów,
zapraszamy do nowo powstałego oddziału firmy w Toruniu.

Więcej informacji znajdą Państwo na :

http://youroffice.pl

lub

http://biuronagodziny.com
Magdalena Oleszczuk

Magdalena Oleszczuk właściciel Newebsite

Z przy­jem­no­ścią infor­mu­jemy, że dnia 1 kwiet­nia 2012 roku swoją dzia­łal­ność roz­po­czyna jedyne w Toru­niu biuro Cowor­kingu.
Biuro jest bar­dzo nowo­cze­śnie i bogato wypo­sa­żone, posiada wła­sną salę kon­fe­ren­cyjna wypo­sa­żoną w nowo­cze­sny sprzęt mul­ti­me­dialny.
Sta­nowi dosko­nałe miej­sce do pracy, przyj­mo­wa­nia klien­tów czy pro­wa­dze­nia szko­leń i pre­zen­ta­cji. Loka­li­za­cja to pięk­nie odre­stau­ro­wany zabyt­kowy pałac przy ul. Byd­go­skiej 1 (obok Urzędu Stanu Cywil­nego), 5 minut spa­ce­rem od Toruń­skiej Sta­rówki z wła­snym bez­płat­nym par­kin­giem.
Szcze­góły na http://coworking-torun.pl.
Zapisy trwają, ilość miejsc ogra­ni­czona.
Zapraszamy!

Zapra­szamy rów­nież na nasz pro­fil na Face­bo­oku: http://facebook.com/coworkingtorun
Paweł Szczepanek

Paweł Szczepanek programista PHP,
przedsiębiorca

Super sprawa!

Szczerze życzę powodzenia!
Bardzo zacna lokalizacja.
Gratuluję dobrego adresu internetowego (domeny) - pewnie domyślacie się dlaczego o tym piszę :)

Na pewno skorzystam w kwietniu z dni testowych....

Jeszcze raz powodzenia!
Magdalena Oleszczuk

Magdalena Oleszczuk właściciel Newebsite

Serdecznie zapraszamy :-)
Pozdrawiam

Następna dyskusja:

Coworking TORUŃ Rubinkowo

Wyślij zaproszenie do