Bartosz S.

Bartosz S. Właściciel...psa :)

Temat: Korki w miescie

nienawidze korków w tym miescie, kto inteligentny wymyslił, zeby remontowac wszystkie główne ulice na raz, po prostu tragedia i jeszcze kierowcy, którzy jeżdżą jakby mieli tydzien prawo jazdy, Najciekawsze jest to, ze sa pozakładnane barierki, jak na A4, a robotników jak nie było widac, tak nie widac ...

konto usunięte

ten mądry, który myśli że olepiej teraz pomęczyć się chwilkę, a później już spoczko. Jeśli teraz końńczą Mogilskie, a Grzegórzeckie będzie takie malusieńkie, to i tak będą korki..a tak - za jakiś czas walną i rozkopią Grzegórzeckie skończą to i będzie bezkorkowo:)
Adam O.

Adam O. przejmuję władzę nad
światem

wyluzuj, sa wakacje... maly ruch niech zamykaja - lepeij teraz niz w szczycie ruchu. Ja juz sobie poznajdywalem odpowiednie "obajzdy" i nie cierpie z tego powodu. na 29tej prace ida w sensownym tempie by wyrobic sie w terminie. a Ci co tak jezdza... coz. Dzis jakis patafian zepchnal mnie prawie na barierki bo zapragnal na 3pasmowej jezdni na 30m przed skrzyzowaniem skrecic w prawo ze skrajnego lewego pasa...
Paulina K.

Paulina K. Tego się nie da
ubrać w słowa

proponuję rower:)

Kraków zawsze należał do najbardziej zakorkowanych miast. Nic nie jest w stanie udrożnić centrum.

konto usunięte

a tam korki....

ja musze przejchac dokldanie caly krakow (i to przez samo centrum) a w zadnym korku nie stoje. kwestia doboru trasy. nie zawsze najkrotsza jest jednoczesnie najszybsza.
Ali W.

Ali W. Senior RtR
Controller

Marcin H.:
a tam korki....

ja musze przejchac dokldanie caly krakow (i to przez samo centrum) a w zadnym korku nie stoje. kwestia doboru trasy. nie zawsze najkrotsza jest jednoczesnie najszybsza.

święte słowa ;pAlina W. edytował(a) ten post dnia 13.08.07 o godzinie 21:20
Paulina K.

ubrać w słowa

Ja jeżdżę z Woli Duchackiej na Bronowice. Jedyny korek w jakim stoję to oczywiście most na ul.Konopnickiej. Reszta przejezdna. Raptem 45 minut drogi do pracy.
Adam O.

światem

Paulina K.:

Kraków zawsze należał do najbardziej zakorkowanych miast. Nic
nie jest w stanie udrożnić centrum.

ledwo zaczela pedalowac i juz kozakuje z tym rowerem :P winszuje podrozy w taka pogode - np. w garniaku i z aktowka
Paulina K.

ubrać w słowa

Adam O.:
Paulina K.:

Kraków zawsze należał do najbardziej zakorkowanych miast. Nic
nie jest w stanie udrożnić centrum.

ledwo zaczela pedalowac i juz kozakuje z tym rowerem :P winszuje podrozy w taka pogode - np. w garniaku i z aktowka

W kioskach sprzedają takie folijki! A z rowerem nie kozakuję... :P Jestem cała potłuczona - nie zmieściłam się między schody a kontener na Kalwaryjskiej. Za mało tych ścieżek rowerowych w Krakowie;/ Może masz rację... rower to nie jest taki dobry pomysł... Najlepiej to balonem:)
Ania Gasińska

Ania Gasińska Osti-hotele
Senacki****/Kossak**
**

Paulina K.:
Ja jeżdżę z Woli Duchackiej na Bronowice. Jedyny korek w jakim stoję to oczywiście most na ul.Konopnickiej. Reszta przejezdna. Raptem 45 minut drogi do pracy.
ja może 50 min i jedyny korek to przed mostem Grunwaldzkim,ale nie ma to jak chodzenie na 7 rano do pracy, korków zero a jeżdzę dokładnie z jednego końca Krakowa na drugi:)
Michał Leśniak

Michał Leśniak Ein Weg, Ein Ziel,
Eine Richtung, Ein
Gefuhl

a pamiętacie jak Adaś Miaczyński w Dniu Świra o tych korkach sobie w radio słuchał
Paulina K.

ubrać w słowa

Michał L.:
a pamiętacie jak Adaś Miaczyński w Dniu Świra o tych korkach sobie w radio słuchał

nieeee:(

konto usunięte

W tych remontach ja ostatnio przeżywam chwile grozy na Długiej... Tam jest w pewnym momencie jednokierunkowa zrobiona i tylko autobus może jechać w przeciwnym kierunku i kiedy taki dłuuugi stary autobus, rozpędzony do granic możliwości (technicznych zapewne też) nagle wchodzi w zakręt, zwalnia prawie do zera i przepuszcza kogo trzeba a później jedzie na czołowe wymuszając pierwszeństwo, żeby jakoś przejechać... to jest dopiero tragedia, nie korki... Ja już od tygodnia zawału serca prawie 3 razy dostałam... A raz byłam świadkiem wymuszania pierwszeństwa w taki sposób, że częśc aut musiała wyminąć taki autobus chodnikiem, a jeden kierowca stracił na jego boku tylne światła...Gabriela Słabczyk edytował(a) ten post dnia 14.08.07 o godzinie 08:30
Adam O.

światem

Długiej... Tam jest w pewnym momencie jednokierunkowa zrobiona i
tylko autobus może jechać w przeciwnym kierunku

skoro tak to znaczy ze nie jest to jednokierunkowa :D co najwyzej z jednej strony jest zakaz wjazdu dla pojazdow innych niz okresla znak. Ty musialabys miec ten kwadracik niebieski ze strzalka biala aby oznaczalo to droge jednokiernkowa ;p

to co opisujesz zdarza sie tylko w przypadku rowerow. Nigdzie indziej nie widzialem takiego zastosowania znakow.
Paulina K.

ubrać w słowa

Korki, korkami... dla mnie tragedią jest wyjazd spod Galerii Krakowskiej... Jest zdecydowanie za mało miejsca na zmianę pasa ruchu.

konto usunięte

mnie korki średnio zajmują... na motorze nie mam z tym problemów :):):)
Bartłomiej Juszczyk

Bartłomiej Juszczyk dyrektor
zarządzający Grupa
Adweb; inwestor,
wykładowca, ...

Maciej L.:

no ba :)))
Paulina K.

ubrać w słowa

Maciej L.:

Rozumiem, że to wrodzona skromność :P Ty ten kask kombinuj - już ci powiedziałam Ha ha ha

konto usunięte

dobra, zeby nie było dzis specjalnie sprawdziłem ile dokladnie czasu zajeło mi dojechanie z domu do pracy (wola justowska - nowa huta/rondo kocmyrzowskie)

trasa przez aleje, obok galerii krakowskiej, potem 29 listopada, opolska...

24 min :)
Andrzej Jania

Andrzej Jania Prezes Zarządu,
Anvix Spółka z o.o.

Jakie korki - raczej koreczki - rozpocznie się rok szkolny a potem akademicki to dopiero będzie zabawa. Obecnie dojazd do pracy z Huty (k. Arki) do Ronda Mogliskiego (k. Sądu) zajmuje mi 10/15 min. Przed wakacjami tą samą trasę pokonywałem w 45/60 min. Teraz dodatkowo od jesieni zamykają Rondo Grzegórzeckie.

Następna dyskusja:

"Korki potworki" na giełdzie

Wyślij zaproszenie do